Пиріг з ревенем

DSC_4538Від самого дитинства в моїй пам’яті викарбувався смак ніжного та апетитного пирога з ревенем, який готувала моя бабуся. І ось через багато-багато років мені під руку потрапив саме цей продукт – ревінь і я вирішила, що це знак, необхідно відтворити цей бабусин пиріг знову. Так і сталося, правда дещо зі своїми варіаціями. Пиріг вийшов неймовірно ніжним та смачним, з приємною кисличкою від ревеню. Цього літа рекомендую всім спробувати цей неймовірний десерт.

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

Для тіста:

  1. Вершкове масло – 100 г.
  2. Борошно – 250 г.
  3. Яйце – 1 шт.
  4. Цукор – 60 г.
  5. Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для начинки:

  1. Ревінь – 500 г.
  2. Цукор – 150 г.
  3. Сметана – 200 г.
  4. Мигдалеві пластівці – 50 г.
  5. Ванільний цукор – 2 упаковки.
  6. Яйця – 2 шт.
  7. Кориця – 2 ч.л.

 

Ревінь ми гарно миємо, за необхідності очищаємо і нарізаємо на маленькі кубики.

DSC_4516

 

 

 

 

 

Засипаємо 200 г. цукру і ставимо в бік, щоб ревінь пустив сік.

DSC_4517

 

 

 

 

 

Масло завчасно виймаємо з холодильника, воно має бути підтанувши. Тоді його легко можна перетерти з цукром.

DSC_4518

 

 

 

 

 

Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем тіста і додаємо отриману суміш до перетертого з цукром масла. Гарно вимішуємо м’яке пісочне тісто.

DSC_4519

 

 

 

 

 

Тісто викладаємо рівномірним шаром у роз’ємну форму для запікання, яку ми попередньо змастили вершковим маслом.

DSC_4521

 

 

 

 

 

 

Зверху викладаємо ревінь і заливаємо соком, який він пустив.

DSC_4522

 

 

 

 

 

 

Піч розігріваємо до 180 градусів і ставимо туди пиріг. Він має пектися хвилин 30. В цей час ми в глибоку миску розбиваємо 2 яйця і за допомогою міксера збиваємо їх у пишну піну. Не припиняючи працювати міксером додаємо до яєць сметану, ванільний цукор та корицю, гарно все перемішуємо міксером до однорідності.

DSC_4523

 

 

 

 

 

Отриману суміш виливаємо на наш пиріг поверх ревеню.

DSC_4524

 

 

 

 

 

Зверху посипаємо пластівцями мигдалю і повертаємо в піч ще на 15-20 хвилин.

DSC_4525

 

 

 

 

 

 

Поверхня пирога має підпектися та застигнути. Готовий пиріг одразу ж виймаємо з печі, даємо йому повністю охолонути під рушничком, після чого зверху трохи присипаємо цукровою пудрою

DSC_4527

 

 

 

 

 

та кличемо всіх пити чай зі смачним пирогом. 😉

DSC_4533

 

 

 

 

 

DSC_4537

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.