Від самого дитинства в моїй пам’яті викарбувався смак ніжного та апетитного пирога з ревенем, який готувала моя бабуся. І ось через багато-багато років мені під руку потрапив саме цей продукт – ревінь і я вирішила, що це знак, необхідно відтворити цей бабусин пиріг знову. Так і сталося, правда дещо зі своїми варіаціями. Пиріг вийшов неймовірно ніжним та смачним, з приємною кисличкою від ревеню. Цього літа рекомендую всім спробувати цей неймовірний десерт.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вершкове масло – 100 г.
- Борошно – 250 г.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 60 г.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Для начинки:
- Ревінь – 500 г.
- Цукор – 150 г.
- Сметана – 200 г.
- Мигдалеві пластівці – 50 г.
- Ванільний цукор – 2 упаковки.
- Яйця – 2 шт.
- Кориця – 2 ч.л.
Ревінь ми гарно миємо, за необхідності очищаємо і нарізаємо на маленькі кубики.
Засипаємо 200 г. цукру і ставимо в бік, щоб ревінь пустив сік.
Масло завчасно виймаємо з холодильника, воно має бути підтанувши. Тоді його легко можна перетерти з цукром.
Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем тіста і додаємо отриману суміш до перетертого з цукром масла. Гарно вимішуємо м’яке пісочне тісто.
Тісто викладаємо рівномірним шаром у роз’ємну форму для запікання, яку ми попередньо змастили вершковим маслом.
Зверху викладаємо ревінь і заливаємо соком, який він пустив.
Піч розігріваємо до 180 градусів і ставимо туди пиріг. Він має пектися хвилин 30. В цей час ми в глибоку миску розбиваємо 2 яйця і за допомогою міксера збиваємо їх у пишну піну. Не припиняючи працювати міксером додаємо до яєць сметану, ванільний цукор та корицю, гарно все перемішуємо міксером до однорідності.
Отриману суміш виливаємо на наш пиріг поверх ревеню.
Зверху посипаємо пластівцями мигдалю і повертаємо в піч ще на 15-20 хвилин.
Поверхня пирога має підпектися та застигнути. Готовий пиріг одразу ж виймаємо з печі, даємо йому повністю охолонути під рушничком, після чого зверху трохи присипаємо цукровою пудрою
та кличемо всіх пити чай зі смачним пирогом. 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))