Смачні биточки, запечені в печі з цибулею та твердим сиром. Мають ніжну та соковиту текстуру та пікантний смак. Не заберуть багато вашого часу та сил в процесі приготування, а вся родина і ваші гості будуть насолоджуватись чудовим смаком запеченого м’яса.
Оцінка «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- М’ясо свиняче (биток) – 1 кг.
- Сіль та перець на ваш смак.
- Приправи за бажанням.
- Майонез.
- Гірчиця.
- Цибуля – 1 шт. (велика).
- Твердий сир – 300 г.
Свинячий биток миємо та нарізаємо на шматки, товщиною 0,5 см.
Гарно відбиваємо їх молоточком з обох боків. Солимо та перчимо за смаком, за бажанням натираємо іншими приправами. Розігріваємо пательню та трохи обсмажуємо кожний шматок з обох боків до легкого золотистого кольору.
Олію не додаємо, обсмажуємо м’ясо у власному соку.
Далі даємо обсмаженим шматочками трохи відпочити на паперовому рушнику (щоб збіг зайвий жир). Викладаємо шматочки м’яса на змащене олією деко. Зверху змащуємо трошки майонезом і крапелькою гірчиці.
Цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо їх на м’ясо. Сир натираємо на терку і посипаємо зверху.
На деко я завжди доливаю трошки води, щоб м’ясо виходило більш соковитим та ніжним, а не пересихало в процесі запікання. Але це все залежить від вашої печі (моя просто сушить), якщо у вас гарна піч, то цього робити не потрібно. Ставимо деко в розігріту піч і випікаємо при 180 градусах приблизно 50 хвилин (орієнтуйтесь по своїй печі). М’ясо має стати м’яким (що перевіряється ножем), а сир зверху має підрум’янитись.
Готові биточки виймаємо з печі і подаємо до столу з будь-яким гарніром або легким салатом.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))