М’ясо по-французьки

DSC_3173Смачні биточки, запечені в печі з цибулею та твердим сиром. Мають ніжну та соковиту текстуру та пікантний смак. Не заберуть багато вашого часу та сил в процесі приготування, а вся родина і ваші гості будуть насолоджуватись чудовим смаком запеченого м’яса.

 

Оцінка «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. М’ясо свиняче  (биток) – 1 кг.
  2. Сіль та перець на ваш смак.
  3. Приправи за бажанням.
  4. Майонез.
  5. Гірчиця.
  6. Цибуля – 1 шт. (велика).
  7. Твердий сир – 300 г.

 

Свинячий биток миємо та нарізаємо на шматки, товщиною 0,5 см.

DSC_3164

 

 

 

 

 

Гарно відбиваємо їх молоточком з обох боків. Солимо та перчимо за смаком, за бажанням натираємо іншими приправами. Розігріваємо пательню та трохи обсмажуємо кожний шматок з обох боків до легкого золотистого кольору.

DSC_3165

 

 

 

 

 

Олію не додаємо, обсмажуємо м’ясо у власному соку.

DSC_3166

 

 

 

 

 

Далі даємо обсмаженим шматочками трохи відпочити на паперовому рушнику (щоб збіг зайвий жир). Викладаємо шматочки м’яса на змащене олією деко. Зверху змащуємо трошки майонезом і крапелькою гірчиці.

DSC_3167

 

 

 

 

 

Цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо їх на м’ясо. Сир натираємо на терку і посипаємо зверху.

DSC_3168

 

 

 

 

 

На деко я завжди доливаю трошки води, щоб м’ясо виходило більш соковитим та ніжним, а не пересихало в процесі запікання. Але це все залежить від вашої печі (моя просто сушить), якщо у вас гарна піч, то цього робити не потрібно. Ставимо деко в розігріту піч і випікаємо при 180 градусах приблизно 50 хвилин (орієнтуйтесь по своїй печі). М’ясо має стати м’яким (що перевіряється ножем), а сир зверху має підрум’янитись.

Готові биточки виймаємо з печі і подаємо до столу з будь-яким гарніром або легким салатом.

DSC_3175

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.