Бісквітний рулет з сирним кремом

DSC_3192Неймовірно ніжний та смачний рулет з бісквітного тіста, з легкою сирною начинкою, горішками та сезонними фруктами. Дійсно незрівняний десерт для всієї родини. Готується доволі просто. Але перед початком готування враховуйте що для отримання справді ніжного та ароматного смаку, готовий бісквіт має постояти при кімнатній температурі як мінімум 8 годин, а краще ніч (щоб він гарно підсох). А так в цілому дуже оригінальний, корисний та смачний рулет. Рекомендую всім.

Оцінка страви однозначно «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 100 г.
  2. Яйця – 3 шт.
  3. Цукор – 120 г.
  4. Сир кисломолочний – 250 г.
  5. Згущене молоко – 100 г.
  6. Сироп – 100 г.
  7. Коньяк – 2 ч.л.
  8. Сіль.
  9. Сезонні фрукти або ягоди на ваш смак.
  10. Горіхи за бажанням.

 

В глибоку миску вбиваємо всі яйця. Для приготування цього рулету не потрібно відділяти жовтки від білків, тоді бісквіт буде більш ніжним і легше згортатиметься.

DSC_3177

 

 

 

 

 

До яєць додаємо 100 г. цукру і на середній швидкості міксера збиваємо все до однорідної пухкої маси. Додаємо дрібку солі. Після чого просіюємо в миску борошно через дрібне сито (робимо це обов’язково). Ретельно перемішуємо тісто.

DSC_3178

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч на 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом і виливаємо туди тісто. Намагаємось розкласти його рівномірним шаром, надавши форму прямокутника.

DSC_3179

 

 

 

 

 

Ставимо деко в розігріту піч і випікаємо 15-20 хвилин (до сухого сірника). Готовий бісквіт має бути злегка рум’яного кольору.

DSC_3180

 

 

 

 

 

Не пересушуйте, бо тоді він поламається під час згортання. Готовий бісквіт залишаємо повністю охолонути на деку (з пергаменту не знімаємо). Далі накриваємо його рушником і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 8 годин (краще на ніч). Нам необхідно, щоб бісквіт дуже гарно підсох, інакше в результаті насичення його сиропом він розмокне і розлізеться. Я наприклад не витримала всі 8 годин і в мене бісквіт став трошки мокруватий.

Поки бісквіт підсихає ми готуємо крем та сироп. Для приготування сиропу беремо 100 мл. води, наливаємо її в невеличку каструльку, додаємо 20 г. цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після чого знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Потім додаємо коньяк і гарно перемішуємо. Замість води можна використовувати легкий компот або сік.

Для приготування крему в блендері змішуємо кисломолочний сир та згущене молоко (не відварене) до однорідної густої кремоподібної маси.

DSC_3186

 

 

 

 

 

DSC_3187

 

 

 

 

 

Коли бісквіт вже гарно підсох, застеляємо стіл пергаментом, перевертаємо на нього бісквіт так щоб пергамент на якому випікався корж опинився вгорі. Обережно знімаємо цей пергамент. Разом з ним знімається і верхній шар бісквіта (це нормально).

DSC_3188

 

 

 

 

 

Обережно насичуємо бісквіт приготованим сиропом по всій площині, не забуваючи про краєчки.

DSC_3184

 

 

 

 

 

Залишаємо бісквіт постояти трохи (хвилин 15). Після чого починаємо намазувати бісквіт кремом. Той край з якого будемо починати згортати рулет намазуємо більш товстим шаром і поступово зменшуємо шар крему до краю бісквіта.

На товстий шар крему також викладаємо  і шматочки фруктів та дрібно нарізані горішки, тоді основна маса начинку після згортання буде по центру рулету.

DSC_3189

 

 

 

 

 

Я додавала в рулет шматочки ківі та мигдалю, але вибір фруктів та горішків залишається за вами.

DSC_3182

 

 

 

 

 

Наступним кроком обережно згортаємо бісквіт в тугий рулет. Обгортаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб він гарно схопився. Після чого зверху посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. 😉

DSC_3191

 

 

 

 

 

 

DSC_3199Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.