Курячі крильця запечені з картоплею

DSC_7018Дуже смачна страва по рецепту Джеймі Олівера. Апетитні підсмажені курячі крильця просто чудово смакують з запеченою картопелькою та дрібними помідорами. Підійдуть як для званої вечері так і для тихого сімейного вечора.

 

Інгредієнти:

1. Курячі крильця – 1 кг.
2. Молода картопля (дрібна) – 1 кг.
3. Дрібні помідори – 10 шт.
4. Оливкова олія.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Свіжа зелень.
7. Лимонний сік.
Картоплю гарно миємо, але шкірку не знімаємо. Відварюємо в підсоленій воді до готовності. Одразу ж зливаємо воду і поки картопля гаряча трохи придавлюємо кожну картоплинку виделкою так, щоб вона трохи тріснула, але не розвалилась. Курячі крильця миємо, посипаємо сіль та перцем, гарно перемішуємо. В розігрітій пательні, змащеній олією обсмажуємо трохи крильця з усіх боків до апетитної золотистої скоринки.

DSC_7010

 

 

 

 

 

Помідори ошпарюємо окропом і обережно знімаємо з них шкірку. На деко викладаємо картоплю, курячі крильця і помідори.

DSC_7015

 

 

 

 

 

Далі готуємо заправку. Для цього в мисочці змішуємо оливкове масло з декількома краплями лимонного соку, базиліком, розмарином або іншими приправами. Гарно перемішуємо та поливаємо цим соусом картоплю з крильцями. Ставимо в розігріту духову і випікаємо при 180 градусах хвилин 30. Подаємо до столу одразу ж в гарячому вигляді, присипавши дрібно нарізаною свіжою зеленню.

DSC_7020

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>