М’ясо в кисло-солодкому маринаді

DSC_7099Пропоную вам рецепт маринаду для м’яса, завдяки якому воно виходить неймовірно смачним з яскраво вираженим солодкувато-кислуватим смаком. Просто пальчики оближеш.

 

 

Інгредієнти:

1. Свинячий биток — 1 кг.
2. Сіль, перець.
3. Часник – 4 зубчика.
4. Бальзамічний оцет – 100 г.
5. Кетчуп – 100 г.
6. Цукор – 40 г.
7. Гірчиця – 10 г.
8. Гранатовий соус – 10 г.
Цей маринад чудово підійде і для приготування курятини, але цього разу я робила саме свинячі биточки. Для цього м’ясо нарізаємо на шматки товщиною десь пів сантиметра. Після чого їх гарно відбиваємо з обох боків. Так само з усіх боків солимо та перчимо.

DSC_7077

 

 

 

 

 

Далі готуємо маринад. Для цього в каструльку наливаємо оцет, кетчуп, гірчицю та гранатовий соус. Часник дрібно краємо і також висипаємо в каструльку. Все перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Доводимо до кипіння і постійно помішуючи даємо покипіти хвилин 5 поки маринад трохи не загусне і не втратить занадто різкий та гострий смак.

DSC_7076

 

 

 

 

 

Далі даємо йому охолонути і ретельно змащуємо кожний биточок з усіх боків. Складаємо битки один на одного, зверху поливаємо соусом, що залишився, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на години 4-5. Після чого розігріваємо пательню (олію раджу не лити, нехай м’ясо смажиться у власному соку) і викладаємо туди шматочки м’яса (не забуваємо прибрати з м’яса шматочки часнику, які просто будуть горіти на пательні і зіпсують смак м’яса). Підсмажуємо до готовності та апетитної скоринки з обох боків. І одразу ж подаємо до столу. Найкраще битки смакують саме гарячими і саме тільки-но з пательні. Найкраще це м’ясо подавати зі свіжими овочам або легким овочевим салатиком.

DSC_7098

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.