Дуже смачна страва по рецепту Джеймі Олівера. Апетитні підсмажені курячі крильця просто чудово смакують з запеченою картопелькою та дрібними помідорами. Підійдуть як для званої вечері так і для тихого сімейного вечора.
Інгредієнти:
1. Курячі крильця – 1 кг.
2. Молода картопля (дрібна) – 1 кг.
3. Дрібні помідори – 10 шт.
4. Оливкова олія.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Свіжа зелень.
7. Лимонний сік.
Картоплю гарно миємо, але шкірку не знімаємо. Відварюємо в підсоленій воді до готовності. Одразу ж зливаємо воду і поки картопля гаряча трохи придавлюємо кожну картоплинку виделкою так, щоб вона трохи тріснула, але не розвалилась. Курячі крильця миємо, посипаємо сіль та перцем, гарно перемішуємо. В розігрітій пательні, змащеній олією обсмажуємо трохи крильця з усіх боків до апетитної золотистої скоринки.
Помідори ошпарюємо окропом і обережно знімаємо з них шкірку. На деко викладаємо картоплю, курячі крильця і помідори.
Далі готуємо заправку. Для цього в мисочці змішуємо оливкове масло з декількома краплями лимонного соку, базиліком, розмарином або іншими приправами. Гарно перемішуємо та поливаємо цим соусом картоплю з крильцями. Ставимо в розігріту духову і випікаємо при 180 градусах хвилин 30. Подаємо до столу одразу ж в гарячому вигляді, присипавши дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))