Курча під часниковим соусом

DSC_9242Страва на кожний день. Готується просто, смакує всім. Спробуйте та переконайтеся 😉

Інгредієнти:

 

  1. Курячі гомілки – 1 кг.
  2. Вода – 500 мл.
  3. Цукор – 1 ст. ложка.
  4. Сіль – 3 ст. ложки.
  5. Бальзамічний оцет – 50 мл.
  6. Лавровий лист – 5 шт.
  7. Перець.
  8. Газована вода – 500 мл.
  9. Олія – 2 ст. ложки.
  10. Часник – 1 головка.
  11. Сік лимона.
  12. Мед.

 

За бажанням можете одразу готувати разом з картопляним гарніром. Так виходить ще смачніше.

Гомілки миємо та складаємо в каструлю. В окремій каструльці готуємо маринад. Для цього в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець, оцет та лавровий лист. Гарно все перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та даємо охолонути.

Далі додаємо сюди ж мінеральну воду, перемішуємо та заливаємо маринадом гомілки. Накриваємо все кришкою та ставимо в холодильник на 12 годин. Коли гомілки гарно замаринуються викладаємо їх в форму для запікання. За бажанням під низ можна покласти нарізані шматочки картоплі, щоб у вас одразу ж був гарнір. Далі в мисочці змішуємо оливкову олію, меду, сік половинки лимона та роздушений часник. Отриманим соусом поливаємо наших курчат. Можна також трохи додати маринаду. Запікаємо при 180 градусах хвилин 30.

DSC_9234

 

 

 

 

 

 

Подаємо до столу з картопелькою в і смакуємо всією родиною.

 

DSC_9242

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.