Страва на кожний день. Готується просто, смакує всім. Спробуйте та переконайтеся 😉
Інгредієнти:
- Курячі гомілки – 1 кг.
- Вода – 500 мл.
- Цукор – 1 ст. ложка.
- Сіль – 3 ст. ложки.
- Бальзамічний оцет – 50 мл.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець.
- Газована вода – 500 мл.
- Олія – 2 ст. ложки.
- Часник – 1 головка.
- Сік лимона.
- Мед.
За бажанням можете одразу готувати разом з картопляним гарніром. Так виходить ще смачніше.
Гомілки миємо та складаємо в каструлю. В окремій каструльці готуємо маринад. Для цього в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець, оцет та лавровий лист. Гарно все перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та даємо охолонути.
Далі додаємо сюди ж мінеральну воду, перемішуємо та заливаємо маринадом гомілки. Накриваємо все кришкою та ставимо в холодильник на 12 годин. Коли гомілки гарно замаринуються викладаємо їх в форму для запікання. За бажанням під низ можна покласти нарізані шматочки картоплі, щоб у вас одразу ж був гарнір. Далі в мисочці змішуємо оливкову олію, меду, сік половинки лимона та роздушений часник. Отриманим соусом поливаємо наших курчат. Можна також трохи додати маринаду. Запікаємо при 180 градусах хвилин 30.
Подаємо до столу з картопелькою в і смакуємо всією родиною.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))