Кремовий курячий суп

DSC_7207Сьогодні готувала англійський кремовий курячий суп. Звичайно довелося дещо відійти від класичного рецепту, але все одно вийшло дуже ситно та смачно. Справа в тому, що англійці роблять цей суп дуже жирним і на мій погляд заважким для наших шлунків, тому і вирішила зробити дещо легший варіант. В класичному рецепті використовуються жирні вершки і дуже жирний англійський сир, я ж взяла замість цього молоко і звичайний домашній кисломолочний сир. Вийшло непогано, можете спробувати й ви ;-)

Інгредієнти:

1. Куряче філе – 2 шт.
2. Цвітна капуста або броколі – 300 г.
3. Бульйон – 1 л.
4. Молоко – 0, 5 л.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Зелень.
7. Кисломолочний сир – 100 г.
Куряче філе гарно миємо і відварюємо до готовності (не забуваємо першу воду після закипання зливати і замінювати на свіжу).

DSC_7204

 

 

 

 

 

 

Даємо йому охолонути і збиваємо його в пюре за допомогою блендера.

DSC_7205

 

 

 

 

 

Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли воно закипить зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо, додаємо інші приправи на ваш смак і вкидаємо до молока гарно вимиту і розділену на суцвітті цвітну капусту (можна використовувати і броколі).

DSC_7203

 

 

 

 

 

Додаємо дрібно накришену зелень. Варимо на маленькому вогні до готовності.

DSC_7206

 

 

 

 

 

Далі вливаємо бульйон з під курячого філе, додаємо подрібнене філе і кисломолочний сир. За допомогою блендера збиваємо все до стану крем-супу. За необхідності солимо та перчимо і подаємо до столу в гарячому вигляді з домашніми сухариками.

DSC_7207

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>