Чізкейк з желе

DSC_7197Нарешті я зробила це ;-) Знайшла ідеальний для себе рецепт чізкейка. Він виходить дійсно неймовірно ніжним, смачним, ну просто один-один як той, що думаю кожен з вас неодноразово куштував у кав’ярнях. А найголовніше для отримання такого смаку зовсім необов’язково витрачати купу грошей на дорогі імпортні сири такі як: маскарпоне, філадельфія і т.д. І в той же час непотрібно марнувати безліч часу та сил у спробах відтворити ці сири в домашніх умовах.

Все дуже просто готувати цей чізкейк можна зі звичайного кисломолочного сиру, більше того сир можна вибрати будь-якої жирності, навіть домашній. Чізкейк виходить неймовірно смачним, а на вигляд просто супер, так слинки і течуть, а головне готується швидко та дуже легко. Гарантую на всі 100% що ви не пошкодуєте, якщо вирішите приготувати його вашим гостям.

Інгредієнти:

1. Печиво – 400 г.
2. Вершкове масло – 250 г.
3. Кисломолочний сир – 400 г.
4. Йогурт (з будь-ким смаком) – 500 мл.
5. Банан – 2 шт.
6. Сіль – дрібка.
7. Цукор – 150 г.
8. Цедра одного лимона.
9. Борошно – 100 г.
10. Яйця – 2 шт.
11. Желе для тортів – 2 пакетика.

Вручну або за допомогою блендера подрібнюємо печиво в дуже дрібну крихту, майже порошок. Додаємо до печива дуже м’яке масло і ретельно змішуємо до однорідного стану.

DSC_7144

 

 

 

 

 

Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і сюди викладаємо основу для чізкейка з печива та масла.Рівномірно розподіляємо її, формуючи високі бортики.

DSC_7145

 

 

 

 

 

Відправляємо форму у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин. Після чого виймаємо і даємо повністю охолонути.

DSC_7148

 

 

 

 

 

 

В цей час готуємо далі. В глибоку миску викладаємо сир. Додаємо до нього йогурт, натерті на терку банани, сіль, цукор, яйця, цедру лимона. Гарно все збиваємо блендером. Потім додаємо борошно і ще раз гарно збиваємо бленедром до отримання ідеально однорідної маси без грудочок.

DSC_7147

 

 

 

 

 

Виливаємо масу на охолонувши основу для чізкейка і відправляємо в духовку на 30 -40 хвилин (в залежності від вашої духовки) при 180 градусах до зарум’янення. Готовий чізкейк має схопитись по боках і бути трохи м’якуватим по центру. Не хвилюйтесь він охолоне і повністю застигне. Залишаємо його охолоджуватись в духовці (просто вимикаємо вогонь).

DSC_7150

 

 

 

 

 

Коли чізкейк охолонув готуємо желе. Для цього вам знадобиться желе для тортів, яке застигає ну дуже швидко, інше нам не підійде. Я брала червоного кольору, щоб чізкейк виглядав гарнішим.

DSC_7149

 

 

 

 

 

Але якщо ви боїтесь барвників, то можете взяти звичайне безбарвне желе і просто розводити його не водою, а кольоровим компотом чи соком. Желе готуємо по інструкції на упаковці, після приготування даємо охолонути буквально пару хвилин і обережно виливаємо його на чізкейк (лити необхідно в центр, так щоб желе рівномірно розподілилось по всій поверхні десерту).

DSC_7151

 

 

 

 

 

Даємо чізкейку ще трошки постояти при кімнатній температурі і відправляємо його в холодильник мінімум на 4 години.

DSC_7180

 

 

 

 

 

Після чого нарізаємо на шматочки, прикрашаємо листочками м’яти, подаємо до чаю і насолоджуємось ;-)

DSC_7198

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>