Польський суп Журек (zupa ?urek)

DSC_1159Журек ( ?urek)– це традиційний польський суп білого кольору. В кожному регіоні Польщі його готують по-своєму. Але традиційно туди кладуть ковбасу, шинку або копченості. Подають обов’язково з вареним яйцем. В деяких ресторанах Польщі його також подають у хлібині. Цей суп є найрозповсюдженішим в Польщі і як по мені дуже смачним. Чимось він нагадує білий борщ та м’ясну солянку.

Для приготування супу вам знадобиться закваска, яка в Польщі продається в кожному магазині. В нас її знайти буде напевно важко, якщо взагалі можливо, тому вам доведеться завчасно (3-4 дні) її приготувати самим. Але це дійсно не складно і рецепт закваски є на моєму сайті, повірте суп того вартий.

Суп дійсно дуже апетитний та оригінальний тому рекомендую спробувати всім.

Оцінка його однозначно «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Закваска – 500 мл.
  2. Шинка, ковбаса або ін.. – 500 г.
  3. Вершкове масло – 30 г.
  4. Перець горошком – 10 шт.
  5. Часник – 1 голівка.
  6. Лавровий лист – 3 шт.
  7. Цибуля – 1 шт.
  8. Сметана (жирна) – 300 мл.
  9. Морква — 1 шт.
  10. Вода 3 л.
  11. Відварені в круту яйця для подачі.
  12. Сіль.

 

Беремо велику каструлю з товстим дном і розтоплюємо в ній на маленькому вогні вершкове масло. Цибулю дрібно нарізаємо

DSC_1143

 

 

 

 

 

 

і обсмажуємо в маслі до прозорості.

DSC_1145

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте, щоб вона не пригорала. Далі заливаємо цибулю 3 л. води і доводимо до кипіння. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист, перець, видушуємо часник, даємо покипіти 30  хвилин. В цей час розігріваємо пательню, змазуємо її олією. Шинку та ковбасу дрібно нарізаємо (я окрім шинки вирішила додати ще мисливські ковбаски).

DSC_1146

 

 

 

 

 

DSC_1153

 

 

 

 

 

Обсмажуємо їх трохи на пательні на маленькому вогні.

DSC_1147

 

 

 

 

 

Після того як наш бульйон в каструлі покипів, виймаємо лавровий лист і перець горошком, а в бульйон додаємо шматочки обсмаженої шинки та ковбаси. Нарізаємо дрібно моркву та також вкидаємо в суп. Даємо покипіти ще хвилин 15. Після чого гарно струшуємо закваску, що всі шари перемішались і виливаємо її в суп.

DSC_1152

 

 

 

 

 

Доводимо до кипіння і даємо покипіти хвилин 5. Журек повинен трохи загуснути. Далі додаємо сметану, гарно перемішуємо, доводимо до кипіння і одразу ж знімаємо з вогню,

 

Накриваємо кришкою і залишаємо трохи постояти. Яйця (я брала 5 шт.) відварюємо до стану «в круту», ріжемо на четвертинки і додаємо до супу.

DSC_1154

 

 

 

 

 

Подаємо готовий журек до столу. Можна в тарілці, а можна й в хлібині 😉

DSC_1155

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.