Пропоную вашій увазі трохи видозмінений варіант приготування звичайних котлеток. Їх родзинка полягає в тому, що вони не смажаться на пательні, як ми зазвичай звикли, а підсмажуються у духовці, що робить цю страву більш корисною та смачною. До того ж вони економлять ваш час та сили, адже не потрібно стояти біля пательні і смажити котлети: зліпили, виклали в форму і відправили в духовку запікатись, швидко, легко та дуже зручно.
Інгредієнти:
1. Свинина – 0,5 кг.
2. Хліб – 2 шматочки.
3. Цибуля – 1 шт.
4. Морква – 2 шт.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Яйце — 1шт.
М’ясо гарно миємо, цибулю та моркву очищаємо. Нарізаємо все шматочками середнього розміру. Хліб (в мене батон) заливаємо водичкою, щоб розм’як. Пропускаємо через м’ясорубку м’ясо, цибулю, моркву та віджатий від води хліб.
В отриманий фарш додаємо яйце, сіль, перець та приправи на ваш смак. Гарно все перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією. Формуємо невеличкі котлетки та вкладаємо їх у форму.
Ставимо в розігріту до 180 градусів піч і випікаємо 20 хвилин. Після чого заглядаємо в духовку, якщо котлетки вже підрум’янились з низу обережно їх перевертаємо і підсмажуємо ще з іншого боку хвилин 20 (до готовності). Готові котлетки виймаємо з духовки і подаємо о столу з будь-яким гарніром або салатом.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))