Рисова запіканка з рибою

DSC_4678Смачна та ніжна запіканка з рибою та рисом. Чудовий вибір для сімейної вечері.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Філе риби – 1 кг.
  2. Рис – 200 г.
  3. Вершкове масло – 50 г.
  4. Кетчуп – 60 г.
  5. Сметана – 150 г.
  6. Крем-сир – 100 г.
  7. Твердий сир – 100 г.
  8. Яйце – 1 шт.
  9. Сіль, приправи.
  10. Кріп.

 

Спочатку відварюємо рис до готовності у підсоленій воді. Філе риби можна брати будь-яке, в мене була мерлуза. Його миємо та нарізаємо шматочками.

DSC_4657

 

 

 

 

 

Беремо форму для випікання, змащуємо її вершковим маслом. На дно викладаємо рис, зверху кладемо шматочки філе, солимо, присипаємо приправою до риби.

DSC_4671

 

 

 

 

 

 

В окремій мисці необхідно змішати сметану, кетчуп, дрібно накришений кріп. Отриманим соусом гарно поливаємо філе та рис.

DSC_4672

 

 

 

 

 

Соусу не жалкуйте, тоді страва буде ніжнішою та смачнішою. На соус викладаємо шматочки вершкового масла. Ставимо запіканку у розігріту піч і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. В цей час в мисочці збиваємо одне яйце з крем-сиром. Твердий сир натираємо на терку. Виймаємо нашу форму з печі, поливаємо отриманою сумішшю і посипаємо натертим сиром, знову повертаємо в піч.

DSC_4673

 

 

 

 

 

Випікаємо ще 10 хвилин до апетитної золотистої скоринки. Після чого виймаємо з печі, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.

DSC_4676

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.