Сирна шарлотка

DSC_7131Рецептів приготування шарлотки існує просто незліченна кількість. Сама я дуже полюбляю класичну шарлотку, але сьогодні вирішила приготувати не тільки смачну страву, але ще й таку, яка буде корисною для дитини. Тому готувала сирну шарлотку, по суті це та ж запіканка, але з яблуками. Вийшло дуже смачно і мої хлопчаки (як той що поменше так і той що побільше) уплітали її з задоволенням і навіть мамі нічого не залишили ;-)

Інгредієнти:

1. Кисломолочний сир – 400 г.
2. Яйця – 2 шт.
3. Сметана — 2 ст.л.
4. Цукор – 150 г.
5. Сіль – дрібка.
6. Борошно – 150 г.
7. Яблука – 3-4 шт.
8. Сода – 1\2 ч.л.
9. Кориця.
В глибокій мисці розминаємо виделкою сир. До нього додаємо сметану, яйця, цукор, сіль, соду та борошно. Гарно все перемішуємо за допомогою бленд ера до однорідної маси без грудочок. Яблука очищаємо від шкірки та насіння і нарізаємо невеличкими шматочками.

DSC_7120

 

 

 

 

 

Додаємо їх в тісто і обережно перемішуємо ложкою.

DSC_7122

 

 

 

 

 

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо туди тісто. Що ж за шарлотка без кориці спитаєте ви. Правильно, зверху присипаємо нашу шарлотку корицею це обов’язково ;-).

DSC_7123

 

 

 

 

 

Ставимо у розігріту до 180 градусів піч і випікаємо до апетитної золотистої скоринки хвилин 30 (в залежності від вашої духовки) до сухого сірника. Після випікання даємо шарлотці повністю охолонути і тільки після цього виймаємо її з форми і кличемо всіх до чаю. ;-)

DSC_7132

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>