В цьому році мені привезли ну дуже багато помідорів з дачі. Що ж було з ними робити? Ось і вирішила приготувати томатний крем-суп. Вийшло дуже смачно і корисно. Рекомендую спробувати і вам 😉
Інгредієнти:
1. Томати – 1 кг.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Морква – 1 шт.
4. Бульйон – 0,5 л.
5. Рис – 150 г.
6. Томатний соус.
7. Вершкове масло.
8. Цукор.
9. Зелень.
10. Сіль, перець, приправи.
11. Сметана.
12. Сухарики.
Цибулю очищаємо, миємо та нарізаємо півкільцями. В каструлю з глибоким дном кидаємо невеличкий (на грам 50) шматочок вершкового масла і ставимо її на вогонь. Коли масло розтане вкидаємо в нього порізану цибулю.
Залишаємо потушкуватись хвилин 10, після чого додаємо трохи солі і одну чайну ложку цукру, гарно перемішуємо і даємо ще потушкуватись на маленькому вогні до прозорості. В цей час очищаємо та натираємо на терку моркву. Додаємо її до цибулю, гарно перемішуємо і залишаємо потушкуватись ще хвилин 10. Далі доливаємо бульйон (він може бути будь-який: овочевий чи м’ясний), промиваємо під водою рис і висипаємо його в каструлю, залишаємо варитись на маленькому вогні.
В цей час помідори розрізаємо навпіл і натираємо їх на терку (без шкурки). Отриману масу вкидаємо в киплячий суп коли рис буде вже майже готовий. Додаємо дві ложки томатного соусу, сіль, перець, приправи за смаком. Гарно все перемішуємо і залишаємо покипіти хвилин 10-15.
Після чого вмикаємо вогонь і за допомогою бленд ера перетворюємо наш суп на крем-суп. Подаємо в гарячому вигляді зі сметанкою, притрушеним свіжою дрібно нарізаною зеленню та обов’язкового з сухариками домашнього приготування.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))