Іспанський сирний пиріг з яблуками та горішками

DSC_8238Ну дуже смачний та оригінальний рецепт приготування сирного пирога. Дуже стане у нагоді під час новорічних та різдвяних свят. Чудове поєднання ніжного сиру з пісочним тістом, яблуками та горішками. В оригінальному рецепті правда були родзинки, проте у мене під рукою не знайшлося тому я замінила на горішки і вийшло ну дуже смачно.

Інгредієнти:
Для основи:
1. Борошно – 400 г.
2. Цукор – 100 г.
3. Маргарин – 200 г.
4. Сіль.
5. Яйце – 1 шт.
6. Молоко.

Начинка:
1. Яблука – 3 шт.
2. Волоський горіх – 100 г.
3. Цукор – 50 г.
4. Кориця – 10 г.

Сирна маса:
1. Кисломолочний сир – 500 г.
2. Яйця – 4 шт.
3. Молоко – 100 мл.
4. Цукор – 100 г.
5. Лимонна цедра.
6. Ванілін.
7. Борошно – 10 г.
В глибокій мисці готуємо спочатку основу пирога. Для цього змішуємо борошно з дрібкою солі, цукром та натертим на терку маргарином. Має вийти дрібна крихта. Додаємо сюди ж яйце та починаємо вимішувати тісто, потроху додаючи молока, так щоб тісто вийшло дуже ніжним та еластичним.

DSC_8226

 

 

 

 

 

Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо туди тісто рівномірним шаром. Робило проколи виделкою.

DSC_8227

 

 

 

 

 

Ставимо у розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, до готовності та сухого сірника. Поки печеться основа ми очищаємо яблука та нарізаємо їх кубиками, змішуємо з цукром та корицею.

DSC_8223

 

 

 

 

 

Горішки подрібнюємо або вручну або за допомогою кавомолки чи блендера. В глибокій мисці зміщуємо блендером до однорідної маси кисломолочний сир, жовтки, молоко, цукор, ванілін, борошно та цедру одного лимона.

DSC_8224

 

 

 

 

 

В окремій мисці збиваємо білки з дрібкою солі до стійких піків.

DSC_8222

 

 

 

 

 

Додаємо білки до сирної маси і обережно кількома рухами перемішуємо.

DSC_8225

 

 

 

 

 

На готовий корж викладаємо яблука, зверху посипаємо їх горішками.

DSC_8228

 

 

 

 

 

На горіхи викладаємо сирну масу та розрівнюємо її ложкою.

DSC_8229

 

 

 

 

 

Ставимо в духовку і випікаємо ще близько 30-40 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути після чого виймаємо з роз’ємної форми та подаємо до чаю.

DSC_8231

 

 

 

 

 

За бажанням охолонувши пиріг можна поспати зверху цукровою пудрою.

DSC_8233

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.