Чорничні мафіни

DSC_5321Пропоную вам рецепт смачних, ніжних та дуже корисних мафінів. Готуються вони з ягодами чорниці, з додаванням кориці. Ззовні мають дуже апетитну тверду скоринку, а серединка неймовірна ніжна та м’яка. Справжні мафіни. Готувати всім-всім-всім.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 250 г.
  2. Цукор – 150 г.
  3. Розпушувач тіста – 20 г.
  4. Сіль – 5 г.
  5. Кориця мелена – 10 г.
  6. Яйця – 1 шт.
  7. Олія – 100 г.
  8. Молоко – 180 г.
  9. Ром – 20 г.
  10. Чорниця.

 

Вмикаємо піч на 180 градусів. Форми для випікання вистеляємо паперовими формочками для кексів.

В мисці змішуємо борошно, цукор, розпушувач, сіль та корицю. В окремій мисці ретельно перемішуємо Яйце, олію молоко та ром. Робити це треба вінчиком але дуже обережно. Ні в якому разі не можна збивати міксером, треба саме перемішувати. Тільки тоді у вас вийдуть мафіни, а не звичайні кекси. Виливаємо рідку суміш в миску з борошном і рештою сухих складників і буквально кількома рухами лопатки перемішуємо тісто.

DSC_5308

 

 

 

 

 

Ретельність і однорідність нам не потрібна, навпаки тісто має бути з грудочками. Чорницю миємо і також висипаємо в тісто. Ще кількома обережними рухами перемішуємо чорницю з тістом.

DSC_5309

 

 

 

 

 

 

Ложкою розливаємо тісто по формочкам, майже повністю їх заповнюючи.

DSC_5311

 

 

 

 

 

 

Тісто в процесі випікання буде підійматись, але не переймайтесь воно нікуди не втече, а навпаки підніметься гарною шапочкою з тріщинками. Тому не бійтесь насипати в форми побільше тіста тоді гарніші будуть мафіни, вищі і апетитніші 😉

DSC_5319

 

 

 

 

 

Ставимо формочки в піч і випікаємо хвилин 30 до твердої скоринки. Далі даємо охолонути хвилин 10 у формах і остаточно охолоджуємо на решітці. Все апетитні мафіни готові, можна чаювати 😉

DSC_5312

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.