Пропоную вам рецепт смачних, ніжних та дуже корисних мафінів. Готуються вони з ягодами чорниці, з додаванням кориці. Ззовні мають дуже апетитну тверду скоринку, а серединка неймовірна ніжна та м’яка. Справжні мафіни. Готувати всім-всім-всім.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 250 г.
- Цукор – 150 г.
- Розпушувач тіста – 20 г.
- Сіль – 5 г.
- Кориця мелена – 10 г.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 100 г.
- Молоко – 180 г.
- Ром – 20 г.
- Чорниця.
Вмикаємо піч на 180 градусів. Форми для випікання вистеляємо паперовими формочками для кексів.
В мисці змішуємо борошно, цукор, розпушувач, сіль та корицю. В окремій мисці ретельно перемішуємо Яйце, олію молоко та ром. Робити це треба вінчиком але дуже обережно. Ні в якому разі не можна збивати міксером, треба саме перемішувати. Тільки тоді у вас вийдуть мафіни, а не звичайні кекси. Виливаємо рідку суміш в миску з борошном і рештою сухих складників і буквально кількома рухами лопатки перемішуємо тісто.
Ретельність і однорідність нам не потрібна, навпаки тісто має бути з грудочками. Чорницю миємо і також висипаємо в тісто. Ще кількома обережними рухами перемішуємо чорницю з тістом.
Ложкою розливаємо тісто по формочкам, майже повністю їх заповнюючи.
Тісто в процесі випікання буде підійматись, але не переймайтесь воно нікуди не втече, а навпаки підніметься гарною шапочкою з тріщинками. Тому не бійтесь насипати в форми побільше тіста тоді гарніші будуть мафіни, вищі і апетитніші 😉
Ставимо формочки в піч і випікаємо хвилин 30 до твердої скоринки. Далі даємо охолонути хвилин 10 у формах і остаточно охолоджуємо на решітці. Все апетитні мафіни готові, можна чаювати 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))