Капустяники

DSC_8262Дуже оригінальна страва та чудовий варіант приготування капусти. Чесно кажучи я навіть не думала, що вийде дійсно так смачно, котлетки на смак нагадують зрази хоча картоплі серед інгредієнтів немає взагалі. Раджу спробувати всім ці дуже дієтичні і смачні котлетки.

Інгредієнти:

1. Білокачанна капуста.
2. Манка.
3. Сіль, перець.
4. Яйце – 1 шт.
5. Сметана.
6. Томатний соус (за бажанням).
7. Цибуля.

Капусту та цибулину перетворюємо на пюре або за допомогою блендера або м’ясорубки (я використовувала саме цей варіант). Додаємо до пюре манку.

DSC_8247

 

 

 

 

 

Кількість дивіться самі в залежності від кількості пюре, але розраховуйте так, щоб суміш вийшла достатньо густою для легкого формування котлеток. Гарно перемішуємо манку з пюре та даємо постояти кілька хвилин, щоб манка розбухла і увібрала в себе сік капусти. Далі солимо та перчимо за смаком, можна додати трохи цукру, потім додаємо яйце, все гарно перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх до золотистої скоринки з обох боків на розігрітій пательні, змащеній олією.

DSC_8248

 

 

 

 

 

Смажаться котлетки дуже швидко, тому пильнуйте. Далі за бажанням можна викласти їх у каструльку, промазуючи кожний шар томатним соусом змішаним зі сметаною і дати потушкуватись хвилин 5 на маленькому вогні. А можна цього і не робити, а подавати котлетки одразу ж після пательні зі сметанкою, це вже залежить від ваших вподобань. Дійсно дуже смачна та легка у приготуванні закуска 😉

DSC_8258

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.