Пропоную вам смачний рецепт приготування горохового супу з копченим салом. Суп-пюре виходить з м’яким оксамитовим смаком, пікантність якому надають шматочки копченого сала. Найкраще супчик смакує з грінками.
Оцінка страви: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти (на велику каструлю):
- Горох – 300 г.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Копчене сало – 200 г.
- Кріп.
- Сіль, перець, приправи за смаком.
- Грінки.
Горох на ніч заливаємо водою і залишаємо розм’якнути. На ранок зливаємо воду, промиваємо горох, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Даємо покипіти на маленькому вогні до готовності (повної м’якості) гороху. На це піде близько 40 хвилин.
В цей час очищаємо цибулю та дрібно нарізаємо. Підсмажуємо на пательні до м’якості. Моркву натираємо на терку і додаємо до цибулі, перемішуємо та трохи обсмажуємо.
Картоплю очищаємо та дрібно нарізаємо. Копчене сало краємо шматочками.
Коли горох вже відварився додаємо в каструлю картоплю, обсмажену моркву з цибулею та половину нарізаного сала. Солимо та перчимо за смаком, за бажанням додаємо інші приправи. Даємо покипіти на маленькому вогні до готовності картоплі.
В цей час робимо грінки. Для цього хліб (я робила мікс чорного та білого) нарізаємо на кубики і сушимо на маленькому вогні на пательні. Можна це робити і в печі за вашим бажанням. Для кращого смаку раджу збризнути хліб олією та притрусити дрібно нарізаним кропом, перемішати.
Готовий суп збиваємо за допомогою бленд ера в пюре. Подаємо до столу посипавши шматочками копченого сала, що залишився та підсушеними грінками.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))