Традиційно восени всі намагаються зробити та скуштувати якомога більше страв за участю гарбуза. Наша сім’я також не виключення. Цього разу вирішила приготувати дуже смачний та корисний гарбузовий чізкейк. Плюс цього рецепта полягає в тому, що чізкейк не потребує випікання, а тому готується дуже швидко та легко.
Інгредієнти:
1. Печиво – 300 г.
2. Вершкове масло – 200 г.
3. Какао – 1 ч.л.
4. Гарбузове пюре – 400 г.
5. Сметана – 200 г.
6. Кисломолочний сир – 200 г.
7. Цукор – 100 г.
8. Желатин – 1, 5 пакетика.
Печиво подрібнюємо в крихту. Можна це робити вручну або за допомогою блендера. Масло кімнатної температури додаємо до печива та какао, все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Отриману масу викладаємо рівномірним шаром у форму, форуючи невеличкі бортики. Гарбуз очищаємо, ріжемо шматочками, відварюємо до готовності, після чого перетворюємо на пюре.
Желатин заливаємо невеликою кількістю гарячої води, ставимо на маленький вогонь та постійно помішуючи доводимо до кипіння та повного розчинення у воді, але не кип’ятимо. У глибокій мисці змішуємо кисломолочний сир, сметану, цукор та гарбузове пюре.
Змішувати краще всього за допомогою блендера, тоді маса буде більш однорідною, без грудочок. В отриману суміш додаємо желатин, гарно перемішуємо за допомогою ложки. Після чого виливаємо все на нашу основу з печива та масла. Я зверху притрусила ще кокосовою стружкою.
Ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Прикрашати чізкейк можете будь-як на ваш смак. Коли чізкейк гарно застигне, його можна нарізати на шматки та подавати до чаю.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))