Молочний десерт для дітей та дорослих

PicsArt_1417704304192

Хочу поділитися з вами дуже простим та смачним рецептом молочного десерту, який стане одним з найулюбленіших ласощів як дітей так і дорослих. Приготування цього десерту не займе багато вашого часу і не вдарить по гаманцю, але в той же час смак так нагадує улюблене всіма морозиво.  Якщо за основу брати кефір, то вийде десерт схожий за смаком на морозиво пломбір, якщо ж використовувати ряжанку – то тут вже крем-брюле. Яку обирати основу вирішувати вам, але в будь-якому випадку ви не будете розчаровані.

Для приготування класичного десерту вам знадобиться:

  1. Кефір (або ряжанка) – 0,5 л.
  2. Сметана (100 г.)
  3. Цукор (0,5 стакану) В мене стакан приблизно на 300 г. Якщо любите солодке то беріть більше цукру, якщо ні то додавайте трохи менше.
  4. Ванільний цукор – 2 пакетики.
  5. Желатин – 1 пакетик.

З такої кількості інгредієнтів виходить десерту на 4 креманки, такого розміру як на фото, якщо ви хочете зробити більше десерту, то відповідно збільшуйте кількість інгредієнтів вдвічі чи більше, але при цьому важливо збільшувати цю кількість правильно, що кількість рідини та желатину була підібрана правильно інакше ваш десерт просто не застигне.

Для приготування класичного варіанту десерту ми заливаємо желатин невеликою кількістю води і ставимо на маленький вогонь, не забуваючи постійно помішувати, як тільки желатин розчинився виключаємо вогонь та залишаємо рідину охолонути. Важливо не доводити желатин до кипіння!!!!

Поки желатин охолоджується ми виливаємо у високий посуд кефір (ряжанку) додаємо до нього сметану та цукор (в тому числі і ванільний) і взбиваємо все міксером на максимальній швидкості 3 хвилини. Потім, не припиняючи взбивати, по троху додаємо в суміш желатин і ще 3 хвилини взбиваємо все разом. Після чого одразу розливаємо десерт по креманках і ставимо в холодильник на години 4 (до застигання). А далі ласуємо смачним десертом.

Всі додаткові інгредієнти вже виключно на ваш смак, тут вже можна підключити фантазію та експериментувати (не забуваючи про співвідношення рідини до кількості доданого желатину). Я робила як класичні варіанти цього десерту (з кефіром та ряжанкою) так і експериментувала, додавала менше кефіру і заміняла відповідну його частину йогуртами з різними добавками для смаку, додавала бананове пюре. Також можна додавати подрібнене крихке печиво та крихти шоколаду. Можливі будь-які варіації. В мене кожного разу десерт виходив просто незрівнянно смачним та по-своєму неповторним. Тому не бійтесь експериментувати, додаючи в нього, те що вам подобається.

PicsArt_1417543779933

 

СМАЧНОГО))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.