Андалузький овочевий суп

DSC_0963Пропоную вам рецепти смачного і дуже корисного супу на кожний день прямо з сонячної Іспанії. Він готується швидко та просто, але при цьому дуже ситний на поживний, адже до його складу входять дуже корисні овочі. Він має дуже оригінальний та незвичний для нас смак.

 

Єдина порада, готувати його краще за все влітку зі свіжих і ароматних помідорів, які дають не тільки не перевершений смак страві, але і чудовий червоний колір. Адже я готувала взимку, коли помідори зовсім не ті і вони не дали необхідного червоного кольору страві. За це одразу вибачаюсь і наголошую, що в мене суп на фото світло-помаранчевого кольору, а повинен бути червоного.

 

Вам буде потрібно:

  1. Бульйон – 2 л.
  2. Картопля – 2 шт. (великі)
  3. Помідори – 4 шт. (великих).
  4. Кабачки – 200 г.
  5. Цибуля – 2 шт.
  6. Вершкове масло – 50 г.
  7. Сметана – 1-2  ст. л.
  8. Рис – 50 г.
  9. Сіль та перець за смаком.
  10. Кріп.

Якщо у вас ще немає бульйону то для початку ми готуємо бульйон. В мене він був курячий. Для цього в каструлю кладемо м’ясо та доводимо його до кипіння. Після чого першу воду зливаємо і ретельно промиваємо м’ясо. Знову заливаємо його чистою водою та ставимо на вогонь. Даємо воді закипіти і додаємо сіль та перець за смаком, лавровий лист та одну цибулину. За бажанням можна додати будь-які інші приправи.

DSC_0937

 

 

 

 

 

Даємо бульйону покипіти близько години. Після чого м’ясо виймаємо (воно нам не знадобиться) його можна використати в іншій страві, наприклад покласти в салат або просто з’сти 😉

Виймаємо також завровий листок та цибулю, щоб залишився чистий бульйончик.

Далі готуємо наш супчик. Другу цибулину очищаємо і нарізаємо кубиками, обсмажуємо на розігрітій пательні в олії до золотистого кольору.

DSC_0933

 

 

 

 

 

Кабачок та картоплю також нарізаємо кубикам.

DSC_0932

 

 

 

 

 

 

Додаємо їх до обсмаженої цибулі. Залишаємо трошки (хвилин 5-10) посмажитись на маленькому вогні.

DSC_0935

 

 

 

 

 

Після цього висипаємо вміст пательні до нашого бульйону та ставимо все на маленький вогонь.

Помідори натираємо на терку (так щоб вони залишились без шкірки) та додаємо в бульйон. Даємо покипіти хвилин 15 (до готовності картоплі та кабачків). Після чого додаємо сметанку сіль та перець за смаком, будь-які інші приправи на ваш вибір, даємо покипіти 2-3 хвилини.

DSC_0938

 

 

 

 

 

Потім вимикаємо вогонь та збиваємо суп до однорідної маси за допомогою блендеру.

Рис відварюємо окремо у великій кількості води до готовності. Додаємо готовий рис в суп і ретельно перемішуємо.

DSC_0939

 

 

 

 

 

 

DSC_0944

 

 

 

 

 

Подаємо до столу супчик, посипавши його зеленню.

DSC_0949

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.