Картопля запечена з салом під пікантним соусом

DSC_0677Якщо на вечерю хочеться приготувати щось новеньке та смачненьке, дуже рекомендую цю запечену картоплю. Вона підійде як гарнір до будь-якої страви з м’яса. І по суті запікати її можна будь з чим, що прийдеться вам до смаку. Я поклала те, що була в холодильнику ;-)

 

Інгредієнти:

  1. Картопля – 5-6 великих.
  2. Цибуля – 2 шт.
  3. Сало – 100 г.
  4. Домашня ковбаска – 100 г.
  5. Соус тартар.
  6. Майонез.
  7. Гірчиця.
  8. Кетчуп
  9. Часник – 2 зубчика.
  10. Соус унагі.
  11. Сіль та перець.

 

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки та ріжемо тоненькими кільцями, приблизно в 0,5 см. товщиною. Цибулю чистимо та також нарізаємо кільцями.

DSC_0664

 

 

 

 

 

Викладаємо в форму для запікання спочатку половину нарізаної цибулі, зверху всю картоплю, а потім цибулю, що залишилась. Солимо та перчимо за смаком.

DSC_0662

 

 

 

 

 

 

Сало та ковбаску нарізаємо шматочками та також викладаємо зверху на шар картоплі з цибулею.

DSC_0666

 

 

 

 

 

Готуємо соус. Для цього змішуємо в мисочці соус тартар, майонез, кетчуп, декілька крапель гірчиці та соусу унагі. Видаємо туди ж часник та все ретельно перемішуємо. Пропорції соусу визначайте самі для себе, додаючи всього потроху та куштуючи доки не отримаєте підходящий для вас смак. Я роблю завжди так ;-)

Заливаємо соусом картоплю у формі та ставимо в піч. Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 30 хвилин, перевіряючи картоплю на предмет готовності (до м’якості).

DSC_0668

 

 

 

 

 

Одразу ж подаємо до столу в гарячому вигляді зі смачним м’ясом (краще смаженим) або можна подавати як самостійну страву.

DSC_0685

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>