Цей рецепт дуже простий і мабуть відомий майже кожному, але все одно я ризичку і ще раз поділюсь їм з вами 🙂
Такі грінки ми досить часто готуємо на сніданок у вихідні дні. І повірте мені це чи не одна з найулюбленіших наших ранкових страв. Думаю вам вона також прийдеться до смаку.
Інгредієнти:
- Батон.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко.
- Сіль.
- Цукор.
- Вершкове масло.
- Зелена цибуля.
Батон нарізаємо скибками середньої товщини. В мене вийшло приблизно 8 шт., але я вам раджу нарізати спочатку штук шість і підсмажити, а якщо жовток буде ще залишатись, то ви завжди можете дорізати ще хліба. Так само якщо бажаєте більше грінок, то просто берете трохи більше яєць і молока і відповідно більше хліба.
Яйце збиваємо в мисочці з зовсім невеличкою кількістю молока (буквально 2-3 ст. л.) до однорідної маси (як на омлет) і додаємо за смаком трохи солі і зовсім трошки цукру (це додасть грінкам ніжної і смачної родзинки). Яєчну суміш ще раз ретельно перемішуємо за допомогою вінчику.
Скибочки хліба по одній обмочуємо з обох боків у нашій суміші і смажимо до золотистого кольору на розігрітій пательні, в олії.
Підсмажуємо спочатку з одного боку, потім з іншого.
Подавати грінки на стіл треба обов’язково в гарячому вигляді. Зверху на кожну грінку можна покласти невеличкий шматочок вершкового масла, яке розтане на гарячій грінці і наситить її ніжним та ароматним смаком. Зверху можна посипати нарізаною зеленою цибулькою. Також до грінок дуже гарно пасуватиме шинка, нарізана тоненькими скибками, сир, свіжі овочі та оливки. Тут вже політ ваших смаків та фантазії.
Це смачно, швидко та дуже просто 😉
Смачного
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))