Дуже легкий та ароматний супчик, який рекомендую скуштувати всім, особливо тим, кому набридли одноманітні та стандартні супи. Цей суп вам точно сподобається, він дуже легкий для шлунку, смачний. Але не дуже ситний, тому попереджаю одразу, що лише цим супчиком чоловіка не нагодуєш, доведеться подавати ще другу страву 😉
Інгредієнти:
- Бульйон – 2 л (можна брати будь-який, в мене був курячий).
- Батон.
- Часник – 6 зубчиків.
- Паприка – 20 г.
- Сіль.
- Олія.
- Зелена цибуля.
- Перець.
- Яйця – 5 шт.
- Кріп.
- Картопля – 4 шт. (середнього розміру) – це за бажанням.
Половину часнику (3 зубчика) чистимо та натираємо на терку, посипаємо сіллю. На пательню наливаємо олію та трохи підсмажуємо часник, після чого його виймаємо і відкладаємо в бік (він нам ще знадобиться).
Хліб нарізаємо на трикутнички середнього розміру на обсмажуємо їх в олії (в якій смажився часник) з обох боків до золотистого кольору.
В бульйон висипаємо підсмажений часник та видушуємо 3 зубчика часнику, що залишились. Туди ж додаємо сіль за смаком, паприку та перець.
Взагалі в рецепті немає картоплі, але я все таки почистила та дрібно порізала ще картоплю та також висипала в супчик. Щоб він був все таки трошки більш ситним. Але це не обов’язково і залишається на ваш особистий розсуд.
Суп залишаємо покипіти до готовності картоплі.
Після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і починаємо вбивати по черзі по одному яйцю в черпак для супу.
Яйце обережно викладаємо в суп, іншою рукою за допомогою ложки підгортаємо його, що сформувалась така ніби «сумочка» з яйця (а-ля «Яйце пашот»). Після того як ми таким чином виклали всі яйця, додаємо дрібно нарізанний кріп і залишаємо суп поваритися ще хвилинки 3 і одразу ж вимикаємо (дивіться не переваріть яйця, бо будуть в круту).
Готовий супчик подаємо до столу, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулькою разом з грінками.
За бажанням перед подачею грінок для більш насиченого часникового смаку можна кожну грінку ще натерти зверху зубчиком часнику.
Смачного
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))