Курка під сметанно-гірчичним соусом

DSC_1201Дуже чудовий та оригінальний рецепт приготування курячого філе. Натрапила на нього випадково і, приготувавши, одразу ж закохалась. М’ясо виходить незрівнянно ніжним, ароматним, а соус це просто щось. Особливого пікантного смаку йому надає французька гірчиця в зернах, саме її потрібно класти і ніяку іншу, цей інгредієнт є основою всієї страви.

Не замислюючись ставлю цій страві свою відмітку «СМАЧНО» ;-) і дуже-дуже вам рекомендую приготувати це смачне та ніжне м’ясо.

 

Інгредієнти:

  1. Куряче філе – 1 кг.
  2. Сметана – 4 ст. л.
  3. Французька гірчиця – 1-2 ст.л.
  4. Олія – 3-4 ст.л.
  5. Борошно 1-2 ст.л.
  6. Кип’ячена вода.
  7. Сіль та перець за смаком.

Куряче філе миємо та нарізаємо на маленькі шматочки.

DSC_1192

 

 

 

 

 

На середньому вогні трошки обсмажуємо шматочки курки на розігрітій пательні, змащеній олією до золотистого кольору. Періодично помішуйте, щоб не підгоріло. Великий вогонь не вмикайте, м’ясо повинно рівномірно просмажитись.

DSC_1193

 

 

 

 

 

Після цього додаємо до курки борошно, ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо так курку ще хвилин 2-3. В цей час потрібно скип’ятити чайник. Після чого додаємо на пательню трохи кип’яченої тільки-тільки закипівшої води і все ще раз ретельно змішуємо, так щоб борошно розчинилось в воді, не залишилось грудочок. У вас має вийти соус білуватого кольору повністю однорідний.

Наступним кроком додаємо на пательню сметану, перемішуємо.

І в останню чергу додаємо головну родзинку страви, французьку гірчицю в зернах. Наголошую, що гірчиця має бути саме в зернах. Вона надасть страві солодкувато-гіркий смак. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою.

DSC_1195

 

 

 

 

 

Залишаємо потушкуватись на маленькому вогні до готовності курки. Готовність пробуємо на смак або гострим ножем, курка має бути м’якою та легко проштрикуватись. Під час тушіння періодично заглядайте під кришку, перемішуйте курку та перевіряйте, щоб не підгорала. Якщо побачити, що соус випарувався і його малувато, то можна додати трохи не жирний вершків 10 %. Але якщо вогонь буде малим, то цього немає статися і соусу має бути достатньо.

Подавати м’ясо в принципі можна з будь-яким гарніром, але найкраще воно смакує з паровим рисом або картопляним пюре.

DSC_1202

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

best

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>