Ну дуже смачний та оригінальний рецепт приготування сирного пирога. Дуже стане у нагоді під час новорічних та різдвяних свят. Чудове поєднання ніжного сиру з пісочним тістом, яблуками та горішками. В оригінальному рецепті правда були родзинки, проте у мене під рукою не знайшлося тому я замінила на горішки і вийшло ну дуже смачно.
Інгредієнти:
Для основи:
1. Борошно – 400 г.
2. Цукор – 100 г.
3. Маргарин – 200 г.
4. Сіль.
5. Яйце – 1 шт.
6. Молоко.
Начинка:
1. Яблука – 3 шт.
2. Волоський горіх – 100 г.
3. Цукор – 50 г.
4. Кориця – 10 г.
Сирна маса:
1. Кисломолочний сир – 500 г.
2. Яйця – 4 шт.
3. Молоко – 100 мл.
4. Цукор – 100 г.
5. Лимонна цедра.
6. Ванілін.
7. Борошно – 10 г.
В глибокій мисці готуємо спочатку основу пирога. Для цього змішуємо борошно з дрібкою солі, цукром та натертим на терку маргарином. Має вийти дрібна крихта. Додаємо сюди ж яйце та починаємо вимішувати тісто, потроху додаючи молока, так щоб тісто вийшло дуже ніжним та еластичним.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо туди тісто рівномірним шаром. Робило проколи виделкою.
Ставимо у розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, до готовності та сухого сірника. Поки печеться основа ми очищаємо яблука та нарізаємо їх кубиками, змішуємо з цукром та корицею.
Горішки подрібнюємо або вручну або за допомогою кавомолки чи блендера. В глибокій мисці зміщуємо блендером до однорідної маси кисломолочний сир, жовтки, молоко, цукор, ванілін, борошно та цедру одного лимона.
В окремій мисці збиваємо білки з дрібкою солі до стійких піків.
Додаємо білки до сирної маси і обережно кількома рухами перемішуємо.
На готовий корж викладаємо яблука, зверху посипаємо їх горішками.
На горіхи викладаємо сирну масу та розрівнюємо її ложкою.
Ставимо в духовку і випікаємо ще близько 30-40 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути після чого виймаємо з роз’ємної форми та подаємо до чаю.
За бажанням охолонувши пиріг можна поспати зверху цукровою пудрою.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))