Смачний та простий сезонний пиріг з гарбузовим смаком. Невеличкий вітамінний заряд для холодної осені.
Інгредієнти:
1. Кефір – 200 мл.
2. Цукор – 150 г.
3. Яйця – 4 шт.
4. Сіль.
5. Сода.
6. Гарбузове пюре – 200 г.
7. Вершкове масло – 100 г.
8. Борошно – 1,5 стакана.
Гарбуз миємо, очищаємо, нарізаємо невеличкими маточками та відварюємо до готовності.
Після чого перетворюємо на пюре.
Кефір збиваємо з цукром за допомогою міксера. Далі додаємо дрібку солі, пів чайної ложки соди, яйця, розтоплене вершкове масло та гарбузове пюре і все гарно збиваємо міксером. Далі поступово починаємо додавати борошно. Кількість вказала орієнтовну. Будете дивитись під час приготування по консистенції. Тісто має вийти як густа сметана. Наступним кроком, змащуємо форму для випікання масло і виливаємо туди тісто. Ставимо пиріг до розігрітої духовки і випікаємо при 180 градусах хвилин 20-30 до золотистої скоринки і сухого сірника.
Готовий пиріг залишаємо повністю охолонути, після чого нарізаємо на шматочки і пригощаємо рідних та знайомих.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))