Інгредієнти:
1. Сметана – 4 ст. л.
2. Цукор – 150-200 г.
3. Вершкове масло – 200 г.
4. Яйця – 6 шт.
5. Сода – 1\2 ч.л.
6. Сіль – дрібка.
7. Борошно – 1,5 стакану.
8. Яблука – 4-5 шт.
9. Кориця.
З такої кількості інгредієнтів вийде великий пиріг, якщо хочете менший або у вас невелика форма для випікання кількість інгрідієнтів зменшуйте вдвічі.
Яблука миємо, очищаємо від шкірки та насіння. Після чого нарізаємо невеличкими шматочками, присипаємо цукром та невеликою кількістю кориці, перемішуємо.
В глибокій мисці, за допомогою міксера збиваємо сметану з рештою цукру. Масло розтоплюємо і додаємо до сметани. Сюди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, соду.
Збиваємо все гарно міксером, після чого починаємо потихеньку додавати потрошку борошна, не припиняючи працювати міксером. Тісто має бути консистенції густої сметани.
Форму для випікання ретельно змащуємо вершковим маслом. Більшу частину тіста виливаємо в форму. Зверху викладаємо шматочки яблук.
На яблука рівномірно виливаємо тісто, що залишилося.
За бажанням зверху пиріг можна ще притрусити трохи цукром та корицею. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї пиріг. Випікаємо до сухого сірника та золотистої скоринки, на це піде близько 20-30 хвилин (в залежності від вашої духовки).
Готовий пиріг виймаємо і даємо йому повністю охолонути, після чого нарізаємо на шматочки і починаємо чаювання 😉
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))