Ікра «заморська» баклажанна

DSC_7570Цей рецепт спеціально для фанатів чудового фільму «Іван Васильович змінює професію». Чудова закуска на всі випадки і до будь-якої страви. Її можна намазувати на хліб, або просто так їсти ложкою. Готується просто і до того ж є дуже корисною.

 

Інгредієнти:

1. Баклажани – 4 шт.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Морква – 1 шт.
4. Сіль, приправи за смаком.
5. Часник – 4-5 зубчиків.
6. Майонез (за бажанням).

Баклажани миємо та нарізаємо невеличкими шматочками. Присипаємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо постояти, щоб вони пустили сік. В цей час цибулю очищаємо і друбно нарізаємо. Моркву очищаємо і натираємо на терку. Підсмажуємо на розігрітій пательні цибулю з морквою. З баклажанів зливаємо гіркий сік і викладаємо також на пательню до підсмажених овочів. Додаємо трошки води, солимо та додаємо інші приправи за смаком. Накриваємо кришкою та залишаємо потушкуватись на маленькому вогні до готовності. Коли баклажани вже будуть готові, вимикаємо вогонь і даємо їм охолонути. Зубчики часнику очищаємо і дрібно нарізаємо. Додаємо їх до баклажанів. За бажанням додаємо трошки майонезу для смаку. Все збиваємо блендером до однорідної комоподібної маси.

DSC_7554

 

 

 

 

 

Все ікра готова. Складаємо її в контейнер чи банку, накриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.

DSC_7570

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.