Сьогодні готувала англійський кремовий курячий суп. Звичайно довелося дещо відійти від класичного рецепту, але все одно вийшло дуже ситно та смачно. Справа в тому, що англійці роблять цей суп дуже жирним і на мій погляд заважким для наших шлунків, тому і вирішила зробити дещо легший варіант. В класичному рецепті використовуються жирні вершки і дуже жирний англійський сир, я ж взяла замість цього молоко і звичайний домашній кисломолочний сир. Вийшло непогано, можете спробувати й ви 😉
Інгредієнти:
1. Куряче філе – 2 шт.
2. Цвітна капуста або броколі – 300 г.
3. Бульйон – 1 л.
4. Молоко – 0, 5 л.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Зелень.
7. Кисломолочний сир – 100 г.
Куряче філе гарно миємо і відварюємо до готовності (не забуваємо першу воду після закипання зливати і замінювати на свіжу).
Даємо йому охолонути і збиваємо його в пюре за допомогою блендера.
Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли воно закипить зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо, додаємо інші приправи на ваш смак і вкидаємо до молока гарно вимиту і розділену на суцвітті цвітну капусту (можна використовувати і броколі).
Додаємо дрібно накришену зелень. Варимо на маленькому вогні до готовності.
Далі вливаємо бульйон з під курячого філе, додаємо подрібнене філе і кисломолочний сир. За допомогою блендера збиваємо все до стану крем-супу. За необхідності солимо та перчимо і подаємо до столу в гарячому вигляді з домашніми сухариками.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))