Дуже давно хотіла спробувати приготувати лимонний тортик. Ось знайшла непоганий рецепт. Звісно я внесла в нього свої корективи і доповнення і тортик вийшов дійсно дуже гарним. На смак він дуже ніжний та повітряний, з приємним присмаком лимона. Готується досить просто, а зївся в нас ну дуж швидко. Рекомендую скуштувати всім, не пошкодуєте.
Оцінка однозначно: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 200 г.
- Сіль – дрібка.
- Ванілін – на кінчику ножа.
- Сметана – 200 г.
- Цедра одного лимона.
- Борошно.
- Сода – ? ч.л.
- Розпушувач тіста – ? ч.л.
Начинка:
- Сметана – 800 г. (найжирнішої)
- Цукрова пудра – 200 г.
- Лимон – ? ч.
- Желе для тортів – 2 пакетика.
- Харчовий барвник жовтого кольору – дрібка.
- Кокосова стружка та цукрові кульки.
Для початку ми готуємо бісквіт. Для цього в глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо їх за допомогою міксера у пишну піну.
Далі додаємо соду, сіль, ванілін, натираємо на терку цедру лимона, гарно збиваємо. Наступним кроком додаємо сметану, збиваємо. Не припиняючи працювати міксером починаємо по одній столовій ложці додавати борошно. Точку кількість я вам не вказала, бо завжди в бісквіт додаю борошно так би мовити «на око», необхідно дивитись по консистенції. Коли тісто стане по гущині як тісто на оладки (не дуже густа сметана) потрібно зупинитись і більше не додавати борошна. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо туди наше тісто і ставимо випікатись у розігріту піч при температурі 180 градусів.
Випікаємо бісквіт до готовності: легкого золотистого кольору і сухого сірника. На це має піти близько 15-20 хвилин.
Готовий бісквіт дістаємо і залишаємо охолонути, прикривши його рушником. В цей час готуємо крем. Беремо жирну сметану, додаємо до неї цукор і збиваємо міксером до тих пір поки крем не збільшиться в розмірі вдвічі і не загусне трохи.
Якщо у вас була не достатньо жирна сметана і вам здається, що крем за рідкий можете додати зовсім трохи желатину, приготованого по інструкції на упаковці. Але будьте уважними, по-перше багато не кладіть, а по-друге, додавайте розведений желатин тільки перед самим нанесенням крему, інакше крем може загуснути до того як ви нанесете його на коржі.
Далі ми натираємо на терку половинку лимона.
Робити це потрібно разом зі шкіркою. І додаємо пюре до крему, ще раз гарно збиваємо. Куштуємо на смак, за бажання та необхідності додаємо ще цукрової пудри або дрібку ваніліну. Все крем для тортика готовий.
Як раз охолонув і бісквіт. Гострим та великим ножем розрізаємо його вздовж на два коржі. На цьому етапі я з серединки бісквіту назбирала трохи крихт для того щоб прикрасити тортик зверху. Можете так зробити і ви.
В форму в якій пікся бісквіт складаємо одну половинку бісквіту. Зверху намащуємо половиною крему.
Після чого готуємо желе для тортів по інструкції на упаковці. Беріть саме таке желе, звичайне не підійде, воно занадто довго застигає. В готове желе додаємо дрібку харчового фарбника жовтого кольору (це для краси тортика). Додавати барвники не обов’язково, ви можете зробити і просто білий тортик з чудовим лимонним смаком. Просто мені захотілось надати торту не тільки лимонний смак, але й гарний довгенький вигляд. Готове желе обережно наносимо на шар крему. Даємо постояти хвилин 10, щоб желе гарно застигло. Далі в залишки крему додаємо ще дрібку барвника (не обов’язково), гарно перемішуємо і наносимо на желе шар жовтенького крему.
Не забудьте залишити трохи крему, щоб змастити торт зверху. На шар крему кладемо наш другий корж і змащуємо його залишками жовтого крему. Зверху торт прикрашаємо за власним бажанням. Я притрусила крихтами бісквіту, кокосовою стружкою та цукровими кульками (для краси). Але вибір декору залишається за вашою особистою фантазією.
Готовий тортик ставимо в холодильник на пару годин, щоб він гарно пропитався, а крем трохи загус.
По спливу декількох годин торт можна сміливо нарізати на шматки, подавати до чаю і насолоджуватись неймовірно ніжним лимонним смаком.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))