Дуже дієтична та корисна м’ясна страваз курячого філе, зі шматочками болгарського перцю, помідору та вареного яйця. Якщо ви піклуєтесь про свою фігуру, то ця страва саме для вас, адже 100 г її містить тільки 155 ккал. Тож рекомендую всім. Вона не тільки низькокалорійна, але й дуже смачна, м’ясо виходить дуже ніжним, не сухим, а болгарський перець надає йому вишуканого та оригінального смаку.
Оцінка цієї страви звичайно: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп.
- Сметана.
- Сіль та перець.
- Приправи на ваш смак.
- Гірчиця.
Куряче філе миємо та розрізаємо вздовж на тонкі пласкі шматочки середнього розміру (як на битки). Далі трохи відбиваємо м’ясо з обох боків.
Солимо та перчимо з обох боків за смаком, за бажанням додаємо інші приправи (я додавала ще італійські трави). Наступним кроком готуємо начинку для наших кручеників. Для цього болгарський перець очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо.
Яйця відварюємо та дрібно кришимо.
Кріп та цибулю дрібно краємо. Всі інгредієнти змішуємо в мисці, трохи солимо та додаємо буквально одну столову ложку сметани, щоб начинка стала більш в’язкою. Додаємо одну крапельку гірчиці для смаку. Все ретельно перемішуємо.
Далі беремо по шматочку м’яса і викладаємо по одній чайній ложці начинки посередині шматка. Згортаємо м’ясо в рулетик, гарно притискаючи.
Наступним кроком викладаємо щільно один до одного крученики в змащену олією форму для запікання. Якщо у вас залишилась зайва начинка, то її викладаємо зверху на крученики.
Форму щільно накриваємо фольгою, робимо ножем невеликі дірочки для виходу пари та ставимо в розігріту піч.
Якщо ви маєте форму для випікання з кришкою, то фольга не потрібна, використовуйте кришку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин (в залежності від вашої печі) о готовності м’яса (вона має стати м’яким і легко протикатися ножем).
Готові крученики подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))