Смачні та ніжні рогалики з повидлом – «родом з дитинства». Готуються доволі легко та швидко (адже в рецепті не використовуються дріжджі), мають дуже ніжну текстуру з приємним присмаком повидла всередині, в міру солодкі. Тісто виходить дуже схожим на пісочне печиво. Ці рогалики просто чудово смакують до чаю. Дорослі та діти будуть в захваті.
Оцінка їм «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти на близько 25 рогаликів:
- Сметана – 200 г.
- Борошно – 400 г.
- Маргарин – 200 г.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Сіль.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Повидло.
- Цукрова пудра.
- Яєчний білок.
Маргарин розтоплюємо до рідкого стану і даємо охолонути до кімнатної температури. Додаємо до маргарину сметану та соду, пакетик ванільного цукру та дрібку солі, гарно перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито (це важливо, щоб рогалики були ніжними). В суміш починаємо додавати борошно поступово десь по 100 г. за раз, кожний раз гарно вимішуючи, це також впливає на кінцевий результат і ніжність рогаликів.
Вимішуємо досить м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на годинку.
Далі ділимо тісто на 4 частини
і кожну розкатуємо в коло товщиною 0,5 см. Отримане тісто ділимо на окремі сегменти у формі трикутників. Кожний трикутник намащує повидлом, десь до середини шматочка (якщо намазати повністю то під час загортання повидло повилазить і буде пригорати при запіканні).
Трикутники гарно згортаємо в трубочки, починаючи від широкого краю. Кінчики гарно заліплюємо, щоб повидло не витікало (особливо якщо воно рідкувате). Трохи загортаємо рогалики у формі півмісяця. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, змащене трохи олією. Зверху рогалики змащуємо збитим яєчним білком, це додатково скріпить рогалики і убезпечить їх від витікання начинки. Зверху рогалики можна також притрусити трохи цукром, щоб були трохи більш солодкими.
Випікаємо рогалики при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин (в залежності від вашої печі).
Готові рогалики виймаємо і прикриваємо рушником.
Даємо повністю охолонути, після чого притрушуємо зверху цукровою пудрою для краси і подаємо до чаю.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))