Це дуже простий, але тим не менш смачний десерт. Готується він легко та швидко, а щастя приносить багато як дітям так і дорослим. Дуже рекомендую скуштувати, просто «пальчики оближеш».
Однозначно це «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Желе — 1 пакетик. Це буде приблизно на 2-3 креманки, в залежності від розмірів.
- Фрукти на ваш смак.
- Збиті вершки.
- Печиво.
- Вода.
Фрукти очищаємо від шкірки та кісточок, нарізаємо дрібними шматочками та розкладаємо по креманкам. Ви можете взяти будь-які сезонні фрукти на ваш смак, в мене були ківі, яблука та банани.
Далі готуємо желе по рецепту на упаковці. Желе також можна брати будь-яке, я особисто брала екзотичні фрукти (вирішила спробувати). Розведеному желе даємо трохи охолонути, щоб не заливати кип’ятком фрукти та не зіпсувати їх. Після чого розливаємо його по креманкам, залишаючи трохи місця для вершків.
Наступним кроком – ставимо креманки в холодильник або інше дуже холодне місце на кілька годин, щоб желе добре застигло. Останнім кроком прикрашаємо желе. Для цього можна купити збиті вершки в балоні, але я все ж таки радила вам купити сухі вершки в пакетику і приготувати їх по інструкції на упаковці. Такі вершки виходять більш ніжними та смачними. Якщо ж у вас все таки балон то рухаючи рукою по колу видавлюємо вершки на поверхню застиглого желе, формуючи гарну гірку. Якщо у вас вершки приготовані, то їх необхідно насипати в кулінарний шприц, надягнути на нього фігурну насадку (для краси) і так само прикрасити желе вершками. Зверху можна притрусити натертим на терку шоколадом, або корицею, можна прикрасити шматочками фруктів та печивом (я робила останній варіант).
Готове та прикрашене желе ставимо в холодильник ще на пів годинки, щоб вершки теж трохи застигли. Після чого подаємо на стіл та насолоджуємося неймовірно ніжним та смачним десертом.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))