Кава з карамеллю та вершками («а-ля Латте»)

DSC_2140Всім кавоманам присвячується 😉

Мій ранок без кави не починається, якщо ваш також то цей рецепти саме для вас. Дуже люблю різноманітні напої на базі кави, такі як латте, мокачіно і інші. Але нажаль можливості ходити постійно до кав’ярні та купувати ці напої не маю так як і відповідної каво машини вдома. Тому вирішила своїми силами приготувати щось на кшталт смачного латте вдома. Дуже хотіла зробити в декілька шарів, щоб було не тільки смачно, але й гарно. Але не зважаючи на те, що робила все як рекомендують, все одно молоко і кава в мене перемішались і не вийшло нижніх двох прошарків. ;-(

Але на смак це не вплинуло, вийшло ну дуже смачно, навіть краще на смак ніж в кав’ярні.

Саме тому ставлю смаку найвищу оцінку «СМАЧНО» а от з красивими шарами требі ще по-експерементувати 😉

 

Інгредієнти:

  1. Кава (заварна) – 2 ч.л.
  2. Цукор – 1 ч.л.
  3. Молоко 3,5 % – 150 мл. (приблизно)
  4. Збиті вершки.
  5. Карамельний топінг.
  6. Кориця.

 

Для початку потрібно змолоти кавові зерна в порошок. Після чого заварюємо каву. Кладемо до турки дві чайні ложки кави і одну цукру, заливаємо гарячою водою, перемішуємо та ставимо на вогонь. Слідкуємо, щоб кава не втекла. Після запікання знімаємо турку з вогню, ще раз перемішуємо каву і даємо настоятись хвилинку.

DSC_2135

 

 

 

 

 

В цей час збиваємо молоко за допомогою блендера в пишну піну (приблизно 2 хв.). Молоко краще брати жирне, воно краще збивається в піну.

Беремо стакан для кави.

DSC_2134

 

 

 

 

 

Краще всього використовувати спеціальний стакан для кави, але це більше для краси, тому якщо такого стакану у вас немає то підійде і звичайний високий стакан. Стінки стакану змащуємо карамельним топінгом для смаку.

DSC_2137

 

 

 

 

 

Виливаємо туди молоко.

Тепер в молоко обережно тоненькою цівкою вливаємо каву (приблизно 50 мл.). Можна використовувати для цього ніж і лити каву тоненько по ньому. Якщо зробити це обережно  то вийдуть гарні шари, в мене чомусь кава перемішалась, але я буду пробувати ще.

Після цього беремо збиті вершки, або в балоні, або сухі. В мене були сухі, їх готуємо відповідно до інструкції на пакетику. Після чого викладаємо вершки в кулінарний шприц та прикрашаємо по колу наше латте гарненькою шапочкою з вершків. Якщо у вас вершки в балоні, то просто видавлюєте їх з самого балону.

DSC_2142

 

 

 

 

 

Зверху за бажанням присипаємо вершки меленою корицею та прикрашаємо наявними ягідками (за бажанням). В мене була заморожена вишня. Нею і прикрашала. Пити найкраще через трубочку.

Все смачна кава готова, можете насолоджуватись дуже ніжним смаком та чудовим ароматом.

DSC_2151

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.