Тертий пиріг

DSC_4096Дуже-дуже смачний тертий пиріг. Тісто виходить дуже ніжним та м’яким, пісочним, просто тане в роті. Варення можна брати абсолютно різне, на власний смак. Можна також використовувати різноманітні джеми та конфітюри. Найкраще на мою думку тертий пиріг смакує саме зі смородиновим або вишневим варенням, але в мене нажаль залишилось лише грушеве, тому готувала саме з ним. Вийшло теж дуже смачно, пиріг розмели за вечір і попросили ще. Так що рекомендую всім.

Оцінка: «СМАЧНО» 🙂

Інгредієнти:

  1. Борошно – 3 стакани (приблизно)
  2. Маргарин – 200 г.
  3. Яйця —  2шт.
  4. Ванільний цукор – 2 пакетики.
  5. Цукор – 1 стакан
  6. Сода – 1/3 ч.л.
  7. Сіль – ? ч.л.
  8. Варення.
  9. Крохмаль – 1 ст.л.

 

Для приготування тертого пирога можна замість маргарину використовувати і звичайне вершкове масло. Просто як на мене, то з маргарином пиріг виходить набагато ніжнішим та смачнішим. Я завжди беру спеціальний маргарин «для дитячої випічки».

Маргарин (або масло) необхідно десь за годинку вийняти з холодильника, щоб воно дуже гарно підтануло. Далі викладаємо його в глибоку миску, розминаємо виделкою. Додаємо до маргарину цукор, сіль, соду, ванільний цукор та вбиваємо яйця.

DSC_4072

 

 

 

 

 

 

Збиваємо все до однорідної маси за допомогою міксера (або бленд ера). Звертаю вашу увагу, що сіль необхідно додавати обов’язково інакше тісто вийде прісним і не дуже смачним.

DSC_4073

 

 

 

 

 

Далі наступним кроком починаємо поступово додавати борошно. Я раджу не відміряти кількість борошна, а просто починати додавати його поступово столовими ложками, при цьому постійно вимішуючи. Коли побачити, що тісто стало однорідним, гарно ліпиться і відстає від рук і поверхні, це знак, що необхідно зупинитися, борошна достатньо. Не забивайте тісто надмірною кількістю борошна. Тісто виходить м’яким, еластичним і приємним на дотик.

Далі ділимо тісто на дві частину. Одну робимо трохи більшою, а другу трохи меншою.

DSC_4074

 

 

 

 

 

Саме другу (меншу) відправляємо поки що в морозильну камеру а з більшою частиною працюємо. Беремо форму для випікання, змащуємо її трохи вершковим маслом і далі викладаємо тісто рівним однорідним шаром, розрівнюючи пальцями тісто по всій поверхні.

DSC_4075

 

 

 

 

 

Далі викладаємо варення на тісто. Якщо воно занадто рідке у вас раджу завчасно додати туди одну столову ложку крохмалю і гарно перемішати.

DSC_4076

 

 

 

 

 

Після цього вже викладати варення на шар тіста.

DSC_4077

 

 

 

 

 

Далі дістаємо з морозильника другий (менший) шматочок і натираємо його на велику терку безпосередньо на наш пиріг (на варення), рівномірно розподіляючи тісто по поверхні так, щоб воно повністю закрило варення.

DSC_4078

 

 

 

 

 

 

Робити це в принципі легко, тісто буде тертися доволі гарно, тому не натирайте тісто на дощечку, воно злипнеться одним шматком і потім не гарно лежатиме на пирозі. Натирайте одразу в форму.

Піч розігріваємо до 180 градусів і випікаємо тертий пиріг хвилин 25, до легкового золотистого кольору і сухого сірника. Не тримайте задовго, бо пересушений пиріг буде твердим і не смачним.

Готовий пиріг одразу дістаємо з печі, даємо охолонути декілька хвилин і одразу нарізаємо на порційні шматочки.

DSC_4079

 

 

 

 

 

Не чекайте поки повністю охолоне, бо тоді нарізати його буде набагато важче. Все наш ну дуже смачний пиріг готовий, можна подавати до чаю і уплітати за обидві щоки 😉

DSC_4100

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.