Під час новорічних та різдвяних свят хочеться себе побалувати чимось смачненьким. Тому пропоную дуже цікаве сирне печиво, яке дуже добре смакує з червоним вином. Воно обов’язково стане оригінальною родзинкою вашого святкового столу.
Одразу порада чим більше сиру додаєте тим смачніше виходить. А з борошном не перестарайтесь, його необхідно рівно стільки, щоб вийшло еластичне тісто, яке тримається купи, а так багато не кладіть.
Форму можете обирати будь-яку. В мене, для підтримання новорічної теми, були ялинки та зірочки.
Інгредієнти:
- Сир твердий – 200-300 г.
- Вершкове масло – 100 г.
- Борошно пшеничне – 100 г. (приблизно). Раджу додавати по трохи.
- Яєчні жовтки – 2 ш.т.
Для початку натираємо сир на терку, а жовтки відділяємо від білків (останні нам не знадобляться).
Потім розтираємо борошно з холодним маслом у крихту.
Після чого додаємо до суміші з борошна натертий сир та яєчні жовтки.
Швидко все замішуємо в еластичне тісто.
Накриваємо його харчовою плівкою та ставимо в холодильник на хвилин 30. Потім розкатуємо тісто товщиною приблизно 2 см. І за допомогою формочок вирізаємо печиво.
Викладаємо його на застелене пергаментом деко та ставимо в піч та випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 10-15 до сухого сірника.
Довго не тримайте, щоб не пересушити, вони випікаються дуже швидко.
Готовому печиву даємо охолонути та подаємо до столу.
Можна подавати з якимось смачненьким соусом, наприклад грибним чи сирним.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))