Солоне сирне печиво

DSC_0157Під час новорічних та різдвяних свят хочеться себе побалувати чимось смачненьким. Тому пропоную дуже цікаве сирне печиво, яке дуже добре смакує з червоним вином. Воно обов’язково стане оригінальною родзинкою вашого святкового столу.

 

Одразу порада чим більше сиру додаєте тим смачніше виходить. А з борошном не перестарайтесь, його необхідно рівно стільки, щоб вийшло еластичне тісто, яке тримається купи, а так багато не кладіть.

Форму можете обирати будь-яку. В мене, для підтримання новорічної теми, були ялинки та зірочки.

Інгредієнти:

  1. Сир твердий – 200-300 г.
  2. Вершкове масло – 100 г.
  3. Борошно пшеничне – 100 г. (приблизно). Раджу додавати по трохи.
  4. Яєчні жовтки – 2 ш.т.

Для початку натираємо сир на терку, а жовтки відділяємо від білків (останні нам не знадобляться).

DSC_0069

 

 

 

 

 

Потім розтираємо борошно з холодним маслом у крихту.

DSC_0071

 

 

 

 

 

Після чого додаємо до суміші з борошна натертий сир та яєчні жовтки.

Швидко все замішуємо в еластичне тісто.

DSC_0073

 

 

 

 

 

Накриваємо його харчовою плівкою та ставимо в холодильник на хвилин 30. Потім розкатуємо тісто товщиною приблизно 2 см. І за допомогою формочок вирізаємо печиво.

DSC_0115

DSC_0138

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Викладаємо його на застелене пергаментом деко та ставимо в піч та випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 10-15 до сухого сірника.

DSC_0117

 

 

 

 

 

Довго не тримайте, щоб не пересушити, вони випікаються дуже швидко.

Готовому печиву даємо охолонути та подаємо до столу.

 

 

DSC_0147

 

 

 

DSC_0141

 

 

 

 

 

Можна подавати з якимось смачненьким соусом, наприклад грибним чи сирним.

DSC_0150

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.