На новорічні та Різдвяні свята в нашій родині прийнято запікати смачне м’ясо. Це зручно, швидко і смачно. До того ж це набагато краще ніж купляти в магазинах ковбаси та шинку, які навіть близько не зрівняються з ароматним та ніжним печеним м’ясцем.
Інгредієнти:
- М’якоть свинини – 1 кг.
- Часник – 3-4 зубчика.
- Лавровий лист – 4-5 листочків.
- Сіль та перець за смаком.
Одразу приношу свої вибачення за те, що немає фото процесу приготування. Нажаль виникли технічні проблеми з фотоапаратом і вони не збереглися, а залишились тільки фото кінцевого результату.
М’ясо миємо та ретельно натираємо перцем та сіллю (на ваш смак), за бажанням можна додати також інші приправи. Накриваємо м’ясо кришкою та даємо десь пів годинки постояти в холодильнику. Потім викладаємо м’ясо на фольгу та обкладаємо його зубчиками часнику та лавровим листом. Ретельно замотуємо м’ясо у фольгу та викладаємо в форму для запікання. Ставимо в піч та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно годину.
Перевіряємо на готовність обережно протикаючи м’ясо ножиком через фольгу. Воно має бути м’яким та легко пропускати ніж. Запечене м’ясо виймаємо з фольги та подаємо до столу. Аромат від запікання буде стояти в вашому домі просто незрівняний, так що готуйтесь до того, що всі збіжаться його покуштувати.
Плюс такого м’яса в тому, що воно запікається у власному соку, а тому виходить дуже ніжним, ароматним та соковитим. До того ж воно може зберігатися в холодильнику досить довго, а тому ви зможете насолоджуватись його смаком знову та знову.
Це м’ясо можна нарізати скибками та подавати до столу як закуску, можна робити з ним бутерброди, або подавати з гарніром. Вибір великий і залишається за вами.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))