Класичний салат «Шуба»

DSC_0122Який новорічний стіл обходиться без відомого салату «Шуба». Цей салат знають всі і традиційно готують його під Новий Рік. Він є дещо специфічним, адже там міститься достатня кількість майонезу, тому людям зі слабким шлунком не раджу їсти його забагато.

 

А готується він досить просто.

Вам потрібно:

  1. Картопля – 2-3 шт. (середнього розміру).
  2. Оселедць – 1 шт.
  3. Цибуля – 1 шт.
  4. Морква 2-3 шт.
  5. Буряк – 2 шт.
  6. Майонез.
  7. Яйце відварене для прикраси.

 

Буряк, моркву та картоплю добре миємо та відварюємо до готовності.

DSC_0077

 

 

 

 

 

Залишаємо простигати.

DSC_0074

 

 

 

 

 

Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її кип’ятком на декілька хвилин,, щоб вона стала м’якою та не так сильно «щипалася».

Оселедець чистимо та нарізаємо дрібними шматочками.

Відварені овочі очищаємо від шкірки та натираємо на терку.

DSC_0170

 

 

 

 

 

Далі викладаємо шари. Спочатку на дно кладемо потерту картоплю.

DSC_0101

 

 

 

 

 

На неї з верху викладаємо оселедець та цибулю.

DSC_0107

 

 

 

 

 

 

Змазуємо трохи майонезом.

DSC_0109

 

 

 

 

 

Потім викладаємо моркву

DSC_0112

 

 

 

 

 

 

а на неї буряк.

DSC_0114

 

 

 

 

 

Все ретельно змащуємо майонезом, прикрашаємо яєчком та ставимо в холодильник на декілька годин, щоб салат добре настоявся.

DSC_0121

 

 

 

 

 

Подаємо до святкового столу.

DSC_0128

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.