Сирний пиріг з кунжутом

PicsArt_1419192027877

 

Смачний пиріг з сиром готується дуже легко, а їсться дуже швидко. Роблю його вже не перший раз, вся родина просто в захваті. Так що рекомендую)

 

 

Вам буде потрібно:

  1. Листкове дріжджове тісто – 1 кг.
  2. Твердий сир – 300-400 г.
  3. Бринза – 200 г.
  4. Кріп.
  5. Майонез.
  6. Яєчний жовток.
  7. Кунжут для посипки.

Я завжди беру магазинне листкове тісто, адже приготування його в домашніх умовах займає дуже багато часу, який я не завжди маю. А магазинне тісто досить не погане і з нього виходить дуже смачний пиріг.

З зазначеної кількості інгредієнтів виходить великий пиріг (на велику компанію), але розходиться він на «ура» і тому дуже рідко залишається на наступний день) Якщо ж ви хочете то звичайно можете зробити трохи менший, зменшивши кількість тіста на начинки пропорційно.

Для початку ми заздалегідь (з вечора) викладаємо тісто з морозилки, щоб воно встигло розмерзнутись.

Сир та бринзу натераєо на терку.

IMG_0789

 

 

 

 

 

 

 

Додаємо дрібно накришений кріп та трошки майонезу (щоб начинка краще трималась купи). Все ретельно перемішуємо. Наша начинка для пирога готова.

IMG_0791

 

 

 

 

 

 

Тісто ми ріжемо на смужки, кожну з яких розкатуємо скалкою в тонку довгу смужку.

IMG_0792

 

 

 

 

 

 

В серединку кожної викладаємо приготовану начинку.

IMG_0795

 

 

 

 

 

 

 

Ретельно зліплюємо краї (на кшталт вареника). Виходить така довга «ковбаска» з начинкою.

IMG_0793

 

 

 

 

 

 

На застелене пергаментом деко викладаємо наш пиріг. Для цього кожну «ковбаску» скручуємо по черзі кілечком одну навколо одної (на кшталт мушлі равлика).

IMG_0794

 

 

 

 

 

 

Спочатку згортаємо одну, навколо неї обгортаємо наступну смужку, при цьому не забуваючи скріплювати кінці різних смужок між собою, і так поки не викладемо на деко всі «ковбаски».

IMG_0797

 

 

 

 

 

 

Отриманий пиріг ретельно змащуємо яєчним жовтком (без білка) і посипаємо кунжутом. Ставимо в піч та випікаємо хвилин 30 (до сухого сірника) при  температурі 180 градусів.

20141221_121342

 

 

 

 

 

Готовий пиріг одразу розрізаємо та подаємо до столу. ОБОВ’ЯЗКОВО  в теплому навіть трохи гарячому вигляді. Так пиріг буде набагато смачніший, адже сир буде розплавленим та тягучим, а в холодному вигляді він просто застигне і втратить всю неповторність смаку.

Найкраще цей пиріг смакує з червоним вином. Так що насолоджуйтесь)

20141221_135020

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.