Штрудель з яблуками та грушами

DSC_7226Якщо бажаєте приготувати щось смачненьке до чаю, то рецепт яблучного штруделя стане вам у нагоді. Смачна та корисна страва. Рекомендую.

 

 

 

Інгредієнти:

1. Вершкове масло – 150 г.
2. Яйця – 1 шт.
3. Олія – 20 г.
4. Цукор – 50 г.
5. Вода — 25 г.
6. Сіль – 3 г.
7. Ванільний цукор – 1 пакетик.
8. Борошно – 400 г.
9. Груші – 4 шт.
10. Яблука – 4 шт.
11. Цукор – 100 г.
12. Кориця.

У каструльку викладаємо 100 г. вершкового масла, олію, сіль, цукор, в тому числі і ванільний та воду. Ставимо на вогонь та гріємо поки не розтане масло і всі інгредієнти не перемішаються в однорідну масу. Далі знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути та переливаємо в миску. Вбиваємо в суміш яйце і потроху починаємо додавати борошно. Вимішуємо гарне та еластичне тісто. Кладемо його в миску, прикриваємо рушником і даємо відпочити 40 хвилин.

DSC_7231

 

 

 

 

 

В цей час очищаємо яблука та груші від шкірки та насіння. Ріжемо їх дрібними кубиками, посипаємо цукром та корицею, гарно перемішуємо.

DSC_7217

 

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч. Деко вистеляємо пергаментом. Беремо наше тісто і розкатуємо його у тонкий прямокутник.

DSC_7220

 

 

 

 

 

Змазуємо його підтанувши вершковим маслом, викладаємо яблука та груші, трохи присипаємо борошном і згортаємо в рулет.

DSC_7221

 

 

 

 

 

Зверніть увагу, що сильно туго згортати не потрібно, навпаки струдель має бути пласким, буквально один-два витка і все. Інакше верх та низ при запіканні будуть сохнути та горіти, а серединка не захоче пропікатися як слід (з власного досвіду).

DSC_7222

 

 

 

 

 

Згорнутий рулет кладемо на деко швом до низу. Зверху знову змащуємо вершковим масло і трохи присипаємо цукром та корицею. Відправляємо в піч на хвилин 20-30 до сухого сірника та золотистого кольору.

DSC_7225

 

 

 

 

 

 

Готовий струдель виймаємо і даємо повністю охолонути після чого влаштовуємо собі приємне чаювання 😉

DSC_7230

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.