Якщо бажаєте приготувати щось смачненьке до чаю, то рецепт яблучного штруделя стане вам у нагоді. Смачна та корисна страва. Рекомендую.
Інгредієнти:
1. Вершкове масло – 150 г.
2. Яйця – 1 шт.
3. Олія – 20 г.
4. Цукор – 50 г.
5. Вода — 25 г.
6. Сіль – 3 г.
7. Ванільний цукор – 1 пакетик.
8. Борошно – 400 г.
9. Груші – 4 шт.
10. Яблука – 4 шт.
11. Цукор – 100 г.
12. Кориця.
У каструльку викладаємо 100 г. вершкового масла, олію, сіль, цукор, в тому числі і ванільний та воду. Ставимо на вогонь та гріємо поки не розтане масло і всі інгредієнти не перемішаються в однорідну масу. Далі знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути та переливаємо в миску. Вбиваємо в суміш яйце і потроху починаємо додавати борошно. Вимішуємо гарне та еластичне тісто. Кладемо його в миску, прикриваємо рушником і даємо відпочити 40 хвилин.
В цей час очищаємо яблука та груші від шкірки та насіння. Ріжемо їх дрібними кубиками, посипаємо цукром та корицею, гарно перемішуємо.
Вмикаємо піч. Деко вистеляємо пергаментом. Беремо наше тісто і розкатуємо його у тонкий прямокутник.
Змазуємо його підтанувши вершковим маслом, викладаємо яблука та груші, трохи присипаємо борошном і згортаємо в рулет.
Зверніть увагу, що сильно туго згортати не потрібно, навпаки струдель має бути пласким, буквально один-два витка і все. Інакше верх та низ при запіканні будуть сохнути та горіти, а серединка не захоче пропікатися як слід (з власного досвіду).
Згорнутий рулет кладемо на деко швом до низу. Зверху знову змащуємо вершковим масло і трохи присипаємо цукром та корицею. Відправляємо в піч на хвилин 20-30 до сухого сірника та золотистого кольору.
Готовий струдель виймаємо і даємо повністю охолонути після чого влаштовуємо собі приємне чаювання 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))