Пропоную вам рецепт дуже ніжного та легкого тортика на десерт. Готується він на основі бісквіту, сметани та просто величезної кількості полуниці, що є його найбільшим плюслм. Рекомендую цього літа спробувати цей десерт абсолютно всім. 😉
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Сметана – 0,5 л.
- Цукор – 250 г.
- Желатин – 25 г.
- Вода – 150 мл.
- Полуниця -0,5 кг.
- Бісквіт.
Для бісквіту:
- Яйця — 2шт.
- Цукор – 100 г.
- Сіль.
- Ванільний цукор – 2 пакетика.
- Борошно.
Для початку необхідно спекти бісквіт. Для цього ми в миску відділяємо жовтки від білків. Починаємо збивати міксером білки до пишної маси. Після чого не припиняючи працювати міксером додаємо по одному жовтку. Потім так само поступово додаємо цукор, дрібку солі, ванільний цукор. В останню чергу потроху всипаємо борошно. Точну кількість не можу вам сказати, робити треба інтуїтивно, додаємо потроху, збиваємо блендером, як тільки консистенція буде як у сметани середньої густини.
Вимикаємо міксер. Форму для випікання змащуємо вершковим масло і виливаємо туди наше тісто. Випікаємо при 180 градусах хвилин 15-20 до сухого сірника. Готовий бісквіт виймаємо з печі і даємо йому повністю охолонути.
Поки печеться бісквіт ми заливаємо желатин водою і залишимо на декілька хвилин набухати. Далі ставимо його на вогонь, використовуючи при цьому водяну баню.
Доводимо желатин до кипіння і повного розчинення, але не кип’ятимо. Полуницю миємо і нарізаємо шматочками. Охолонувший бісквіт також дрібно ріжемо.
Сметану збиваємо з цукром за допомогою міксера у пишну масу. Трохи охолонувший желатин виливаємо в сметанний крем і гарно перемішуємо.
На дно роз’ємної форми насипаємо ягоди полуниці.
Зверху присипаємо половиною шматочків бісквіта.
Наступним шаром поливаємо бісквіт половиною сметанного крему.
Потім все повторюємо знову: полуниця, бісквіт, крем. Єдине що залиште трохи полуниці на верхівку торта, щоб гарно його прикрасити.
Готовий торт ставимо в холодильник хоча б на 4 години. Після чого його сміливо можна подавати до чаю 😉
P.S. В мене на фото є ще шар просто цілого бісквіта. Це все тмоу, що я зробила його забагато і тому вирішила половину покласти просто шматком. В самому тексті рецепта я вже вдвічі зменшила кількість інгредієнтів для бісквіта, так щоб у вас вийшло в самий раз і не довелося фантазувати куди приткнути зайве як мені. 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))