Полуничні кнедлі

DSC_4930Кнедлі – це дуже оригінальна, смачна та корисна страва для всієї родини. Готувати її можна і на основі овочів, і з м’ясом, а можна і у вигляді апетитного сирного десерту. В цей раз пропоную вам корисний та швидкий десерт, який особливо стане в нагоді для мам яким ніяк не вдається нагодувати дитину кисломолочним сиром. В такому вигляді дитина буде уплітати сир аж за вухами тріщатиме. Це я вам гарантую.

Неймовірно чудове поєднання ніжного тіста з сиру, апетитної полунички в середині та солодкого полуничного соусу. Ще одним плюсом цього десерту є те що в склад тіста не входить жодного граму борошна, лише манна крупа, атому перейматися за свою фігуру ви точно не будете і зможете спокійно насолоджуватись стравою.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Кисломолочний сир – 600 г.
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Цукор – 100 г.
  4. Манка – 50 г.
  5. Сіль.
  6. Полуниця.
  7. Вершкове масло – 40 г.
  8. Цукрова пудра – 40 г.

 

Для початку кисломолочний сир необхідно пропустите через м’ясорубку, це надасть страві більш ніжний та приємний смак. Далі додаємо до сирної маси одне яйце, цукор, дрібку солі та манку. Все гарно вимішуємо.

DSC_4906

 

 

 

 

 

Ставимо на вогонь велику каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Коли вода закипить додаємо туди трохи цукру та солі. Полуницю миємо та очищаємо від хвостиків. Від отриманої сирної маси відділяємо по невеличкому шматочку, формуємо плаский млинець.

В центр викладаємо полуничку

DSC_4907

 

 

 

 

 

і обгортаємо її з усіх сторін тістом, формуючі кульку.

DSC_4908

 

 

 

 

 

В мисочці збиваємо друге яйце, а в іншу мисочку насипаємо манку. Обвалюємо кнедлик у манці,

DSC_4909

 

 

 

 

 

потім вмочуємо у яйце

DSC_4910

 

 

 

 

 

 

і знову в манку. Наступним кроком кидаємо його у киплячу воду. Так чинимо з рештою тіста.

DSC_4911

 

 

 

 

 

Рекомендую варити партіями, не вкидати всі кнедлі одразу до каструлі, вони мають там себе вільно почувати і добре плавати. Дерев’яною лопаткою обережно перемішуємо, щоб тісто не пристало до дна каструлі.

DSC_4912

 

 

 

 

 

Коли кнедлики почнуть спливати, це означатиме, що вони вже готові і їх можна виймати. Готові кнелі складаємо на тарілку. Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, щоб вони не позлипались. Подаємо кнедлі до столу в гарячому вигляді і политими полуничним соусом.

DSC_4914

 

 

 

 

 

Для приготування соусу просто необхідно збити до однорідної маси в блендері десь 150 – 200 г. полуниці та цукрову пудру.

DSC_4913

 

 

 

 

 

Смачна страва готова, можна налітати. 😉

DSC_4925

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.