Це традиційне польське різдвяне печиво, яке готується дуже просто та швидко, але при цьому має неймовірно ніжний смак справжнього різдвяного чуда. Приємне поєднання пісочного тіста з трохи кислуватою начинкою. Якщо ви шукали святковий настрій, то скуштувавши це печиво він у вас обов’язково з’явиться.
Інгредієнти:
1. Вершкове масло – 220 г.
2. Кисломолочний сир – 220 г.
3. Борошно – 300 г.
4. Будь-який джем чи густе варення на ваш вибір.
5. Цукрова пудра.
6. Сіль.
7. Ванілін.
Масло кімнатної температури ретельно змішуємо з борошном у дрібну крихту.
Додаємо до них дуже м’який сир (без грудочок) та вимішуємо тісто. Ставимо його в холодильник на кілька годин.
Після цього розкатуємо тісто в прямокутник (по можливості) товщиною в пів сантиметра. Нарізаємо тісто на невеличкі квадратики.
Якщо ваш джем чи варення не достатньо густі, то до них можна додати столову ложку крохмалю та ретельно перемішати. Від одного кутика квадратика тіста до протилежного смужкою викладаємо варення (в мене було саме воно – смородинове), а інші протилежні кутики квадратика ретельно зліплюємо між собою, виходить таку симпатична трубочка. Викладаємо наше печиво на деко, вкрите пергаментом для випікання та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 20 (до сухого сірника).
Готовому печиву даємо охолонути, після чого за бажанням посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))