Пиріг «Зебра»

IMG_2882

 

Сьогодні пропоную вам смачний та оригінальний варіант приготування запіканки (пирога) на основі сиру (творога). Він виходить не тільки цікавим і симпатичним на вигляд, але й дуже смачним!!

Для тіста (основи для пирога) вам знадобиться:

1. Борошно — 200 гр.

2. Розпушувач — 1 ч.л.

3. Сіль — зовсім трошки

4. Цукор — 70 гр.

5. Ванільний цукор — 1 пакетик.

6  Жовток — 2 шт.

7. Вершкове масло — 125 гр.

Для начинки:

1. Яйця — 2 шт.

2. Молоко — 150 мл.

3. Сметана — 400 гр.

4. Срр (творог) — 1 кг.

5. Цукор — 150 гр.

6. Крохмал — 3-4 ст. л.

7. Ваніль (на ваш смак)

8. Какао — 25 гр.

 

Спочатку ми готуємо основу для нашого пирога. Для цього масло кімнатної температури (для цього за годинку до приготування дістати його з холодильника) перетираємо разом з мукою та цукром, потім додаємо жовтки. Формуємо з цієї масси доволі крихке тісто та залишаємо його під плівкою на 1 годину в холодильнику.

20141120_110611

 

 

 

 

 

В цей час готуємо начинку. Для цього всі інгредієнти з’єднуємо та ретельно перемішуємо за допомогою блендера до однорітдної масси. В мене сир (творог) був домашній, з великою кількістю грудок, тому довелось попередньо його ретельно розминати та перетирати, щоб потім в готовій суміші не було великих грудочок, так що майте на увазі, який сир обираєте для приготування.

Коли суміш готова, розділяємо її на дві рівні частини, в одну з яких додаємо какао (для кольору).

20141120_123253

 

 

 

 

 

Потім змазуємо форму для запікання вершковим маслом, дістаємо з холодильника наше тісто і обережно викладаємо (розкатуємо) його на дні форми, піднімаючи бортик на 2 см.

В центр основи викладаємо нашу суміш по черзі, спочатку дві ложки білого кольору, потім зверху на нього дві ложки з сумішу коричневого кольору. Так викладаємо всю наявну суміш до кінця. В процессі викладання суміш сама розтікається по основі нашого пирога і виходить дуже гарний смугастий візерунек. За бажанням поверхню пирога можна додатково прикрасити візерунками за допомогою зубочистки. Тут вже є поле для вашої особистої фантазії. Я робила «Зебру» з класичним візерунком, без додаткових прикрас.

20141120_125149

 

 

 

 

 

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 1 години, але температуру і тривалість випікання коригуйте самі в залежності від індивідуальних особливостей вашої печі. Випікаємо до сухого сірника. Після випікання серединка пирога буде ще трохи колихатися, але не переймайтеся пиріг повністю застигне пілся того як охолоне. ВАЖЛИВО дати пирогу охолонути перш ніж починати його різати чи виймати з форми і накше він може зіпсуватись (розпливтися). СМАЧНОГО))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.