Пиріг з куркою та селерою

DSC_1089Цей пиріг вирішила приготувати спонтанно, саме через те, що залишалось не використане відварене куряче філе, ковбасний сир та стебла селери. На думку спало, що з цих продуктів можна приготувати смачний пиріг до вечері і моя інтуїція мене не підвела. Пиріг вийшов дійсно смачним, ніжним та дуже ситним. Він мав дуже оригінальний та ні з чим незрівнянний смак.

А селера в поєднанні з ковбасним сиром дала дійсно цікавий результат. Всім він дуже сподобався. Тому ділюсь з вами цим рецептом так би мовити «власного виробництва».

Цій страві ставлю найвищу відмітку «СМАЧНО».

 

Інгредієнти:

Для тіста:

  1. Дріжжі – 2 ч.л.
  2. Борошно – 400 г.
  3. Сіль- ? ч.л.
  4. Олія – 2 ст.л.
  5. Вода – 250 мл.

Для начинки:

  1. Селера – 2-3 стеблини.
  2. Куряче філе – 2 шт. (приблизно 0,5 кг.)
  3. Ковбасний сир – приблизно 100-150 г.
  4. Яйце – 1 шт.
  5. Соус «Тартар».
  6. Майонез.
  7. Томатний соус.
  8. Сіль та перець за смаком.
  9. Кріп.
  10. Яєчний жовток — 1 шт.

Для початку ставимо відваритись до готовності куряче філе у великій кількості води.

DSC_1020

 

 

 

 

 

 

А також у великій каструлі відварюємо селеру, також до готовності (м’якості). Після чого даємо їм охолонути.

DSC_1035

 

 

 

 

 

Поки все це вариться ми можемо приготувати тісто для пирога. Своє я готувала в хлібопічці, але для тих, хто її немає розкажу як його зробити вручну.

Для цього ми заливаємо в миску з дріжджами половину води в теплому вигляді (це важливо). Перемішуємо все. Та даємо трохи постояти, щоб дріжджі так би мовити «прокинулись». Після чого додаємо до них сіль, олію, решту води в теплому вигляді, все перемішуємо. Після чого починаємо поступово додавати борошно, вимішуючи не сильно круте тісто. Готове тісто ділимо на дві рівні частини.

Першу частину розкатуємо в коло і вистеляємо на дно форми, так щоб тісто звисало з бортиків.

DSC_1069

 

 

 

 

 

 

Перевіряємо, щоб воно добре прилягало до всі куточків форми і повністю її вистеляло, після чого зайве тісто, яке звисає обрізаємо за допомогою ножа. Це тісто домішуємо до другої половинки, що в нас залишилась.

У вистеленому тісті по всьому периметру робимо невеличкі дірочки за допомогою виделки.

Далі готуємо соус для пирога. Для цього за вашим особистим смаком змішуємо трохи майонезу, трохи соусу «Тартар» з невеликою кількістю томатного соусу. Сюди ж додаємо трохи дрібно порізаного кропу та вбиваємо одне яйце. Все дуже ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

DSC_1070

 

 

 

 

 

Половину готового соусу використовуємо щоб змазати дно нашого пирога.

DSC_1071

 

 

 

 

 

Зверху викладаємо нарізане шматками відварене та охолоджене куряче філе. Трохи солимо та перчимо за смаком.

DSC_1072

 

 

 

 

 

Потім викладаємо дрібно нарізану селеру.

DSC_1073

 

 

 

 

 

Змащуємо другою половиною соусу. А потім покриваємо це натертим на терку ковбасним сиром.

Зверху пиріг накриваємо другою половиною тіста, формуючи візерунок на кшталт плетеної корзинки. Для цього тісто потрібно розкачати в прямокутник. Його порізати на однакові смужки і по черзі викладати смужки на пиріг одну під одну, імітуючи плетіння. Спочатку викладаєте всі смужки паралельно одна одній через проміжок приблизно у 1 см. Потім починаєте перпендикулярно до цих смужок викладати інші, при цьому кожну смужку необхідно викладати так, щоб вона лежала по черзі то зверху то спіднизу перпендикулярної до неї смужки.

Одну чи дві смужки (залежно від розміру вашої форми) залишити для того щоб в кінці викласти по колу від стінками форми, закінчивши цим цілісність візерунку.

Сформований пиріг ретельно змащуємо зверху яєчним жовтком для чудового золотистого кольору.

DSC_1074

 

 

 

 

 

 

Після чого ставимо в розігріту піч і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин (в залежності від особливостей вашої печі) до сухого сірника та апетитного золотисто-рум’яного кольору.

DSC_1077

 

 

 

 

 

Готовий пиріг подаємо до столу в теплому вигляді.

DSC_1088

IMG_0900

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він чудово виступає як в якості самостійної страви так і в якості закуски до святкового столу.

IMG_0894

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

 

best

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.