Пікантне м’ясо під пастою «Віндалу»

DSC_1068Дуже цікавий та оригінальний рецепт. Мені дуже сподобався. М’ясо за цим рецептом виходить доволі гострим, незважаючи на те, що я не додавала в нього перець чилі, який є в рецепті. Але навіть без нього м’ясо виходить гостреньким, але в міру. Тому людям, які не люблять гостре, або мають проблеми зі шлунком, не раджу їсти це м’ясо, принаймні у великій кількості. А додавати чи ні перець чилі це вже на ваш розсуд. Але готуйтесь тоді до МЕГА гострої страви ;-)

Завдяки додаванню меду та бальзамічного оцту, м’ясо має дуже ніжну текстуру та приємне поєднання солодкого медового смаку з кислинкою, яку дає бальзамічний оцет.

М’ясо вийшло дійсно дуже пікантне та оригінальне. Ми будемо готувати його ще не раз. Але враховуючи, що воно доволі гостре та незвичне і не кожному прийдеться до смаку, я вирішила поставити йому середню оцінку «НОРМАЛЬНО» ;-)

 

Інгредієнти:

  1. Свинина – 1 кг.
  2. Цибуля – 2 шт.
  3. Часник – 3 зубчика.
  4. Перець чилі – 2 шт.
  5. Корінь імбира.
  6. Кінза – 1 пучок.
  7. Помідори – 4 шт.
  8. Сіль та перець.
  9. Вершкове масло.
  10. Бальзамічний оцет – приблизно 80 г.
  11. Мед – 20 г.
  12. Паста вандалу.

 

Для початку вам буде потрібно приготувати спеціальну пасту до цього м’яса «Віндалу». Її рецепт не буду переписувати другий раз, адже він вже є на сайті в розділі: «Соуси, пасти та сири». Перейти на цей рецепт ви можете натиснувши на назву пасти, вказану вище.

DSC_1023

 

 

 

 

 

Коли паста готова можемо починати готувати м’ясо.

Беремо сотейник і розігріваємо на маленькому вогні невелику грудку вершкового масла, приблизно грам 20-30. З пучка кінзи відриваємо всі листочки і відкладаємо їх в бік, вони нам не знадобляться, їх ви можете потім використати для приготування іншої страви. А нам потрібні тільки стебла, які ми дрібно нарізаємо. Часник також чистимо і дрібно ріжемо. Нарізаємо перець чилі (якщо ви все таки вирішили ризикнути і його додати, я особисто не додавала взагалі), цибулю та корінь імбиру. Імбиру я брала приблизно грам 30. Всі нарізані овочі та стебла кінзи викладаємо в сотейник та тушкуємо на маленькому вогні, поки овочі не стануть м’якими. Якщо рідини буде замало, то можна додати трошки олії. Поки овочі тушкуються, ми миємо та нарізаємо невеличкими шматочками м’ясо.

DSC_1032

 

 

 

 

 

 

 

Після чого викладаємо його також в сотейник та додаємо приготовану пасту «Віндалу». Все добре перемішуємо, додаємо мед, натерті на терку помідори (без шкірки) та виливаємо бальзамічний оцет (в мене був виноградний). Ось тут хочу звернути вашу увагу на кількість оцту. Я б вам радила додавати потрошку, по кілька чайних ложечок, перемішувати і куштувати соус на смак, за бажанням додавати ще оцту. Бо він дає дуже особливий кислий присмак і якщо ви не хочете мати в страві занадто сильну кислинку, додавати потрібно трохи. Бо я наприклад одразу додала всю порцію і як по мені було занадто кисло, довелося рятувати страву додаванням більшої кількості меду та навіть трохи цукру. Тому з оцтом будьте обережні.

DSC_1033

 

 

 

 

 

М’ясо повинно повністю бути покритим (плавати) в соусі, якщо у вас не так, то треба додати в сотейник окропу, щоб м’ясо тушкувалось. Доводимо до кипіння, після чого накриваємо кришкою та залишаємо на самому маленькому вогні тушкуватися приблизно хвилин 50. М’ясо потрібно контролювати, постійно помішувати, і доливати за необхідністю води, щоб воно не прилипало до дну і не пригорало, а саме гарно тушкувалось.

Подавати це м’ясо рекомендую виключно з відвареним рисом, можна навіть без додавання солі, адже м’ясо з соусом, чудово приправить рис, вони прекрасно доповнюють один одного і разом створюють прекрасний гастрономічний дует.

DSC_1060

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>