Млинці з червоною ікрою та сиром

DSC_2404Млинці – це традиційна страва, яку готують на свято «Масляної», під час якого святкують весняне пробудження природи. Традиційно це свято символізує собою кінець зими, та початок першого весняного тепла. Кожний рік його святкують в різний час, адже це свято обов’язково проходить перед Великим постом та Пасхою.

Млинці готуються доволі просто, але при цьому є дуже ніжними та смачними. Їх можна їсти просто так зі сметаною, варенням, джемом, медом чи смачним сиропом. Також можна в середину можна загортати абсолютно різноманітну начинку, як солодку, так і солону. Це може бути: м’ясо, овочі, гриби, сир, ягідні та фруктові начинки та безліч інших продуктів на ваш смак та вибір.

Сьогодні я готувала млинці двох видів: з червоною ікрою та солоним сиром і ділюся з вами саме цим рецептом. Виходить дуже смачно та ситно.

Тому ставлю цьому рецепту свою оцінку «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти:

Для млинців:

  1. Молоко – 1 л.
  2. Яйця – 5 шт.
  3. Сіль.
  4. Цукор.
  5. Борошно.
  6. Олія.

Для начинки:

  1. Червона ікра – 1 б. (маленька).
  2. Вершкове масло.
  3. Сир «Філадельфія» — 175 г.
  4. Огірок свіжий – 2 шт. (великі).
  5. Сир кисломолочний.
  6. Сіль.
  7. Кріп.

В глибоку миску вливаємо молоко та вбиваємо всі яйця, додаємо трохи солі та цукру (за вашим смаком) та збиваємо все ретельно блендером. Після чого не припиняючи працювати блендером починаємо потроху додавати борошно. Точної кількості я вам нажаль не скажу, бо завжди додаю так би мовити «на око», додаємо поступово по одній столовій ложці і перемішуємо блендером. Тісто має бути доволі рідким, як дуже рідка сметана, тому з борошном будьте уважні та обережні, не додавайте забагато інакше млинці будуть глевкі та не смачні. Наша ціль отримати тоненькі та смачні млинці з хрумкою скоринкою по краях.

В останню чергу додаємо приблизно 1-2 столові ложки олії та ще раз все ретельно перемішуємо.

DSC_2374

 

 

 

 

 

Пательню змазуємо олією за допомогою пензлика. Звертаю вашу увагу, що пательню потрібно саме трошки змазати а не залити олією, бо якщо олії буде трошки більше ніж треба млинці не будуть розтікатися по пательні.

DSC_2375

 

 

 

 

 

Ставимо пательню на вогонь та розігріваємо. За допомогою черпаку виливаємо рідке тісто на пательню, трошки нахиляючи її у різні боки так, щоб тісто рівномірно розтеклося по всій площині і утворило гарне коло.

DSC_2376

 

 

 

 

 

Смажаться млинці дуже швидко, тому пильнуйте, щоб не підгоріли, смажте на середньому вогні. Сигналом про те, що млинець вже можна перевертати на інших бік буде те, що він відстане від пательні і його буде дуже легко піддіти лопаткою та перегорнути. Кожний млинець смажимо з двох боків до золотистого кольору.

DSC_2377

 

 

 

 

 

В цей час готуємо сирну начинку. Для цього в миску викладаємо сир «Філадельфія»,

DSC_2366

 

 

 

 

 

додаємо до нього трошки кисломолочного сиру, дрібно накришеного кропу та дуже-дуже дрібно нарізаного огірка (без шкірки). За бажанням огірок можна потерти на терку. В сирну суміш додаємо сіль за смаком та ретельно перемішуємо. Все начинка готова.

DSC_2371

 

 

 

 

 

В готові млинці загортаємо начинку. Спочатку я робила млинці з червоною ікрою. Для цього млинець необхідно намастити м’яким вершковим маслом (кімнатної температури) а по центру викласти декілька чайних ложечок червоної ікри

DSC_2409

 

 

 

 

 

та обережненько загорнути млинець в трубочку. Її перерізаємо навскіс на дві рівні половинки.

DSC_2412

 

 

 

 

 

За таким самим принципом загортаємо решту млинців з ікрою. Млинці, що залишились начиняємо сирною сумішшю, обережно розмазуючи її по поверхні млинця та також згортаючи в трубочку, яку перерізаємо на дві рівні частини.

DSC_2424

 

 

 

 

 

Готові млинці подаємо до столу та насолоджуємося ;-)

DSC_2378

 

 

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

DSC_2417

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

best

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>