В літню спеку так хочеться чогось прохолодного, саме тому гарячі супи не зовсім хочеться їсти. Тому пропоную вам в літку готувати цей дуже простий та смачний холодний супчик «Окрошка», який мабуть знають всі. Варіацій його приготування просто безліч. Готують її як на квасі так і на кефірі. А для тих, хто не дуже полюбляє таку заливку для окрошки, пропоную інший рецепт, без квасу та кисломолочних продуктів. Ми будемо готувати окрошку на бульйоні. Виходить дуже оригінально, смачно, а головне такий холодний супчик просто чудово смакує в гарячі літні дні.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- М’ясний бульйон – 500 мл.
- Картопля — 4шт.
- Лікарська або молочна ковбаса – 200 г.
- Редька.
- Свіжі огірки.
- Зелена цибуля.
- Кріп.
- Рукола.
- Яйця – 4 шт.
- Сметана.
- Сіль, перець, приправи.
Для початку необхідно приготувати бульйон. Брати можна абсолютно будь-яке м’ясо. Я готувала з яловичини, але курка, наприклад, також чудово смакуватиме. М’яса вистачить 300 г. Його необхідно помити, різати на куски не обов’язково, можна варити і цілим. Заливаємо водою, доводимо до кипіння. Потім воду зливаємо, а м’ясо гарно промиваємо. Знову заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Даємо закипіти, солимо та перчимо за смаком, додаємо інші приправи на ваш вибір. Варимо м’ясо до готовності (м’якості). Картоплю очищаємо, ріжемо дрібненько і за хвилин 15 до готовності м’яса також вкидаємо до каструлі. Наш бульйон буде готовим, коли відвариться і м’ясо і картопля. Далі вимикаємо вогонь, м’ясо виймаємо (воно нам не знадобиться), а картоплю залишаємо в бульйоні. М’ясо можна далі просто їсти всією сім’єю, нарізаючи на шматочки, можна класти на бутерброд, або покласти в салат.
Все бульйон готовий. Тепер необхідно приготувати начинку для «окрошки».
Для цього яйця ми відварюємо до готовності, даємо їм охолонути і дрібно нарізаємо у глибоку каструлю. Сюди ж дрібно кришимо свіжі огірки, редьку, руколу, кріп, зелену цибулю та ковбасу. Все гарно перемішуємо. Кількість я навмисно не вказувала, будете додавати на власний смак, якогось інгредієнту більше, якогось менше 😉
Все можна сказати наш супчик готовий. Бульйону необхідно дати повністю охолонути. Він зберігається в холодильнику окремо від начинки. А подається суп так: в глибоку миску насипаєте накришену начинку, заливаєте її холодним бульйоном, додаєте сметанку і смакуєте холодний та оригінальний супчик.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))